Продължаваме промяната предлага механизъм за компенсиране на битовите клиенти на

...
Продължаваме промяната предлага механизъм за компенсиране на битовите клиенти на
Коментари Харесай

ПП предлагат механизъм за компенсация за природния газ в бита

" Продължаваме промяната " предлага механизъм за компенсиране на битовите клиенти на природен газ и го внася със обвързване Министерски съвет да вкара механизъм на база на количества нужен природен газ за съответния месец с закрепена сума за MWh.

Размерът да се пресмята като 50% от разликата сред цена на публичен снабдител, утвърдена от КЕВР за съответния месец, и прогнозната цена на природния газ за първо тримесечие на 2023 година в размер на 122,58 лева./MWh, като в сумите не е включен Данък добавена стойност .

От Политическа партия показват, че внасят предлагането си поради неуспеха на министерство на енергетиката да поддържа цените на природния газ за битовите консуматори, по-ниски от междинните на европейските енергийни тържища, както е видно от последното решение на КЕВР . Едновременно с това потребителите са изправени пред компликации поради в пъти по-високите сметки за природен газ, оттова и за топлинна сила.

Мярката, твърдят от Политическа партия, е в синхрон с европейските ограничения в поддръжка на потребителите за справяне с растящите цени, както и с ограниченията от времето на последното постоянно държавно управление.

В същото време от " Продължаваме промяната " показват, че ръководителят на Народно събрание Вежди Рашидов не е позволил чуването на министъра на енергетиката в зала във връзка контракта с Турция. Миналата седмица от Политическа партия желаеха привикване на изключително съвещание по тематиката поради подозрения, че се връщат доставките на газ от " Газпром ".

" За нас е необяснимо отхвърлянето на настояването ни за чуване на министър Христов, когато то цели изясняване на параметрите, обсега, изискванията и задачите на 13-годишното газово съглашение с турската компания " Боташ " , подписано от " Булгаргаз ", вместо от систематичния газов оператор " Булгартрансгаз ", което касае стратегическа за националната ни сигурност област. "

От " Продължаваме промяната " към момента чакат от министър Христов и информация за подписани контракти за доставка на природен газ от служебното държавно управление в интервала 02.08.22 - 03.01.22 година - контрагенти, количества, тръжни процедури и цени .

" Продължаваме промяната " ще внесе и решение за изследване на опциите за създаване на нови нуклеарни мощности на площадката на АЕЦ Козлодуй на  конкурентен принцип, съгласуван и със глобите против Русия. " Продължаваме промяната " се афишира срещу вземането на решение за съответен снабдител без разбор на икономическия резултат и съпоставката на изискванията от разграничи снабдители.

Затова проекът на решение задължава министерството на енергетиката да разпореди на " Българския енергиен холдинг " да организира диалози с всички евентуални производители и снабдители на нуклеарно съоръжение за създаване на нова нуклеарна мощ на площадката на АЕЦ " Козлодуй ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР