Продължаваме промяната“ (ПП) за поредна година категорично се обявява против

...
Продължаваме промяната“ (ПП) за поредна година категорично се обявява против
Коментари Харесай

Кметът Терзиев не разреши Луковмарш

„ Продължаваме промяната “ (ПП) за поредна година изрично се афишира срещу провеждането на „ Луковмарш “.

Това се показва в позиция на партията, изпратена от пресцентъра ѝ. Осъждаме всяка форма на неонацизъм и неофашизъм в България, както и всеки опит да се продължи тази по този начин наречена „ традиция “ в прорез с чисто човешки полезности и прокарвана с език на омразата, означават от Политическа партия.

Те поддържат решението на кмета на Столичната община Васил Терзиев да не позволи провеждането на шествието. Според тях то не просто заплашва обществения мир, само че и накърнява достолепието на българските жители.

Всеки опит за осъществяване на събития, застрашаващи обществения мир, ще среща отвод, сподели Васил Терзиев през вчерашния ден.

„ В европейска София няма място за прояви, които пропагандират ксенофобски, антисемитски и расистки възгледи. Толерантността към другите е нещо, което народът ни е показал неведнъж през историята си “, е позицията на общинските съветници от Политическа партия.

Столична община не е дала позволение за „ Луковмарш “ с начална точка НДК през днешния ден от 17:00 ч., оповестиха през вчерашния ден от пресцентъра на общината.

В случай че такова се организира, Столичната община ще издаде заповед за преустановяване.

Ген. Христо Луков е български боен деятел, приключил Военното учебно заведение в София през 1907 година, участник в Балканската война през 1912-13 година и в Първата международна война. Бил е министър на войната 1935-1938 година, както и началник на Съюза на българските национални легиони – 1942-43 година По данни на отдел „ Справочна “ на Българска телеграфна агенция така наречен Луковмарш стартира през 2003 година като малко, локално събитие с присъединяване на 15 души. 
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР