"Продължаваме промяната" (ПП) ще съобщи до вторник дали ще се

...
"Продължаваме промяната" (ПП) ще съобщи до вторник дали ще се
Коментари Харесай

Ние сме центристка партия. Продължаваме промяната решава за коалиция с Демократична България до вторник

"Продължаваме смяната " (ПП) ще заяви до вторник дали ще се яви с "Демократична България " (ДБ) на идните предварителни избори наесен. Това сподели съоснователят на партията и някогашен вицепремиер Асен Василев в изявление пред Българското национално радио.

В края на юли съпредседателят на Демократична България Христо Иванов прикани за общо явяване на изборите с Политическа партия въз основата на позициите им за войната в Украйна и корупцията в България. Срокът за подаване на документи в ЦИК за явяване на изборите е сряда, 17 ч. на 17 август.

Като допустима причина да не се явят дружно Василев уточни, че "Продължаваме смяната " не е дясна партия.

"Ние сме центристка партия. От дясната част на спектъра сме взели това, че не желаеме да се пипат данъчните ставки, желаеме да се резервира плоският налог и като цяло главно през събираемост и през самодейност на частния бранш да се случват нещата. От лявата част на спектъра сме взели една много необятна обществена стратегия ", сподели той.

На въпрос на Силвия Великова дали това не ги прави подобаващи за коалиция с Българска социалистическа партия Василев отговори: "И да, и не. Българска социалистическа партия желаят да се вдигнат налозите, да се мине към напредничав налог. Те имат една много по-агресивна обществена стратегия ".

Той сподели, че решението за това дали Политическа партия ще се яви с Демократична България на изборите ще се вземе до вторник, откакто бъдат разисквани резултатите от социологическо изследване, особено поръчано от тях.

Василев удостовери позицията на някогашния министър председател Кирил Петков от събота, че Политическа партия не би се коалирала още веднъж с "Има подобен народ " (ИТН) , даже партията на Слави Трифонов да влезе в Народното събрание. Преди ден Петков дефинира Има Такъв Народ като "троянски кон ".

Бившият вицепремиер също по този начин дефинира водача на ГЕРБ Бойко Борисов като "нещото, което стопира ГЕРБ от опцията да взе участие в ръководството " и сподели, че "Продължаваме смяната " няма да се коалира с партията на Борисов, до момента в който той взема решенията в нея.

Във връзка с позицията във връзка с Русия и разминаванията с някогашния съдружен сътрудник Българска социалистическа партия Василев сподели, че вижда „ предвидимост “ в левицата и разграничи Политическа партия от позицията на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която към момента назовава Русия „ другарска страна “.

По отношение на енергийната рецесия и доставките на газ за България той акцентира, че позицията на партията „ постоянно е била прагматична “. „ Ние би трябвало да си купим газ от снабдител, който сигурно ще го достави, на допустимо най-евтината цена. И тук въпросът е дали „ Газпром “ е подобен снабдител “, сподели Василев.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР