"Продължаваме промяната" (ПП) и "Демократична България" (ДБ) се регистрираха самостоятелно

...
"Продължаваме промяната" (ПП) и "Демократична България" (ДБ) се регистрираха самостоятелно
Коментари Харесай

Продължаваме промяната и Демократична България се регистрираха поотделно за изборите

"Продължаваме смяната " ( Политическа партия ) и "Демократична България " ( Демократична България ) се записаха независимо за присъединяване в изборите на 2 октомври. Все още обаче има опция те да се явят обединени, като решението за това би трябвало да бъде взето до 27 август , когато е последният период за вписване на промени в обединенията в Централната изборна комисия (ЦИК), уточни Надежда Йорданова от Демократична България.

Предложението за общи листи беше направено точно от Демократична България още преди закриването на последния парламент. От Политическа партия споделиха, че ще изчакат по-детайлен социологически разбор при кой вид ще имат по-висок резултат.

"България има потребност от едно огромно обединяване, което да съставлява протестиращите хора през 2020 година Ние изискуем това на жителите. Трябва да стартираме да събираме, да сплотяваме обществото и да го лекуваме ", сподели Надежда Йорданова след внасянето на документите в ЦИК във вторник.
 Демократична България се записва в ЦИК за идните предварителни парламентарни избори.
Тя уточни, че групировката ѝ чака явен отговор от Политическа партия на предлагането им за предизборна коалиция. Според изборните правила това може да стане единствено в границите на идващите 10 дни. Такова мнение изрази по-рано във вторник и някогашният министър на електронното ръководство Божидар Божанов, който сподели пред Би Ти Ви, че реденето на листите на Демократична България ще стартира едвам откакто този въпрос бъде конкретизиран.
Политическа партия "със сигурност ще работи дружно с Демократична България "
Малко по-късно в ЦИК внесоха документи и от Политическа партия. Също като на предходните избори, по този начин и в този момент групировката се записва с "Волт " на Настимир Ананиев и Средна европейска класа на Константин Бачийски като мандатоносители.

"Със сигурност ще работим дружно с "Демократична България " – дали в предизборна, или следизборна коалиция е тактичност за събиране на повече мандати в 48-то Народно заседание ", разяснява Никола Минчев от Политическа партия. По думите му във вторник се чакат резултатите от социологическо изследване, въз основата на които в партията ще решат дали да вършат общи листи с Демократична България.

По-рано в неделя съпредседателят на Политическа партия Асен Василев сподели, че първото изследване, поръчано от Политическа партия по въпроса, е посочило, че двете обединения ще имат по-добър резултат, в случай че се явят на изборите поотделно.
Българска социалистическа партия още веднъж изиска "незабавни договаряния с "Газпром "
От Българска социалистическа партия също се записаха във вторник, като председателката на партията Корнелия Нинова още веднъж повтори поръчката на социалистите да търсят диалози с съветския газов монополист "Газпром ".

По думите на Нинова Българска социалистическа партия има "работещи решения ", с цел да се избегне рецесия през зимата, измежду които е точно "незабавни договаряния с "Газпром ".

"Радвам се, че виждам в последните дни даже и водачите на партиите, с които управлявахме и спорихме по този въпрос през април, към този момент са узрели за това, че възобновяване на диалозите с "Газпром " е неотложно, разяснява Нинова.

Във вторник документи за регистрация в ЦИК подадоха и от "Възраждане ", Движение за права и свободи, Вътрешна македонска революционна организация и гражданската организация "Ние идваме ", които ще се явяват с мандата на Единна национална партия. Крайният период за всички останали искащи да се включват в изборите изтича на 17 август (сряда) в 17.00 часа.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР