"Продължаваме промяната" поиска лидера на Бойко Борисов и бившият вицепремиер

...
"Продължаваме промяната" поиска лидера на Бойко Борисов и бившият вицепремиер
Коментари Харесай

Гюров поиска Борисов и Дончев да говорят в НС за парите по Плана за развитие


"Продължаваме смяната " изиска водача на Бойко Борисов и някогашният вицепремиер Томислав Дончев, който отговаряше за средствата по Плана за възобновяване и развиване, да бъдат извикани в Народното събрание, с цел да обяснят дали ще саботират гласуването и приемането на парите "с новото си болшинство ". Това стана ясно от декларация на ПГ, изчетена от ръководителя Андрей Гюров от трибуната на Народното събрание, оповестяват от news.bg.

"Отговорност - това е думата, от която ГЕРБ бяга като демон от тамян - когато пътищата са в неприятно положение, ГЕРБ хукват да броят дупки, вместо да се смирят, когато енергетиката е в безпорядък - те споделят, че новите ръководещи са отговорни. Държавната хазна с години се източваше, тъй като парите пътуваха в задатъци в сакове, в браншове без промени, до момента в който задлъжнялостта на лечебните заведения се усилваше. Когато започнахме да стопираме кранчетата на мафията, от ГЕРБ се уплашиха и внесоха избор на съмнение за финансовата политика ", изреди Гюров.

Той цитира "окончателната присъда на вота " - остатъкът в хазната е повече от 1 млрд.лв.

"Средствата по проекта понижават с 1 милиарда лева, ГЕРБ още веднъж изскочиха в неистина, а Борисов разгласи, че проектът бил провален. Той в никакъв случай не е носил отговорност и постоянно излиза от водата изсъхнал за сметка на българския народ ", показват от Политическа партия.
Гюров изясни за парите и рамката по Плана за развиване: икономическите индикатори на България са по-добри от междинния за страните от Европейски Съюз, икономическото ни възобновяване е по-бързо. "Крайно време да се поеме отговорност, най-малко за една част от вредите ", изиска той.

Бойко Борисов и Томислав Дончев да се явят в Народно събрание и да обяснят ще продължат ли ГЕРБ да саботират проекта с новото си болшинство и ще поддържат ли промените в проекта или задачата им е да се върне страната в блатото на корупцията и нагласените схеми и частните митници. Истината ще стане ясна, когато се вземат законодателни решения - за Закона за КПКОНПИ, за подаване на сигнали за нередности и така нататък ", уточни Андрей Гюров.
Томислав Дончев отговори. "Гражданинът Дончев е тук и е в положение да дава отговор на всеки въпрос, от изречените думи няма нито едно правилно изречение ", сподели той и прикани да се прочете текста в проекта и да се обърне внимание на периодите.

"България досега е договорила по Националния проект и оперативните стратегии - нула ", сподели той. "Въпросът е какъв брой ще загуби страната идната година " - Дончев залага единствено по Плана за развиване те да са 3 млрд.лв.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР