Продължаваме промяната печели изборите с над 3 процента преднина пред

...
Продължаваме промяната печели изборите с над 3 процента преднина пред
Коментари Харесай

Маркет линкс при 100%: ПП са първа политическа сила, БСП получи едва 10,1%

" Продължаваме промяната " печели изборите с над 3 % преднина пред обединението ГЕРБ-СДС. Това сочат първите резултатите от 100 % редом броене на организация " Маркет линкс ".

Партията на Кирил Петков и Асен Василев събира 26,5% от вота, до момента в който групировката на някогашния министър председател Бойко Борисов е с 23,4 % от гласовете на гласоподавателите.

На трето място е Движение за права и свободи , която получава 11,4 % от гласовете на гласоподавателите и по този начин става трета политическа мощ, измествайки Българската социалистическа партия. Подкрепата за левицата пада до 10,1 на 100.

Гласуването за Румен Радев на президентските избори и гласуването за " Продължаваме промяната " на парламентарните избори през днешния ден съумя да отнеме от Българската социалистическа партия подобен избор, който да я смъкна на място, като четвърта политическа мощ. До края на вечерта може да станем очевидци на сриването на Българска социалистическа партия на пето място. Очакваме гласовете от чужбина, които са към 5%, а зад граница " столетницата " обичайно не получава огромна поддръжка, разяснява Добромир Живков от " Маркет линкс " в студиото на bTV.

След това гласоподавателите са подредили " ИТН " и " Демократична България " - надлежно с 9,4 на 100 и 7,9 %.

Според " Маркет линкс " партията на Костадин Костадинов - " Възраждане ", също влиза в Народното събрание с поддръжка от 4,4 %.

Под 4-процентовата преграда за влизане в Народното събрание остава " Изправи се БГ! Ние идваме! ", като групировката на Мая Манолова събира единствено 2,2 % от гласовете на гласоподавателите.

Според социолозите от " Маркет Линкс ", при тези резултати от вота, разпределението по мандати е следното:

" Продължаваме промяната " - 68

ГЕРБ- 60

ДПС- 30

Българска социалистическа партия - 26

Има Такъв Народ - 24

Демократична България - 21

Възраждане - 11

Румен Радев е победител в първия тур на изборите за държавен глава, само че не съумява да мине 50% и събира 49%. Така актуалният държавен глава и претендент за втори мандат отива на балотаж с претендента, подсилен от ГЕРБ, Анастас Герджиков, който е подсилен от 24.3% от гласувалите.

Трети е водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ с 10,4 на 100, а изненадващо Лозан Панов е изпреварен от ръководителя на Политическа партия " Възраждане " Костадин Костадинов, като двамата получават надлежно 4 и 4.1 % от гласовете на гласоподавателите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР