“Продължаваме промяната отрича членство в европейска структура.ПП разшири политическото си

...
“Продължаваме промяната отрича членство в европейска структура.ПП разшири политическото си
Коментари Харесай

“Продължаваме промяната” отрича членство в европейска структура

“Продължаваме смяната ” отхвърля участие в европейска конструкция.ПП разшири политическото си наличие в страната и като партия, която държи на задачата България да заеме водещо място в Европейски Съюз, сме в непрекъснат контакт с евентуални европейски сътрудници. Към момента Политическа партия не е член на европейска конструкция и когато настъпи смяна в това отношение, ще бъде публично оповестена. Подобно решение ще бъде взето от Националния съвет на Политическа партия, като за момента такова няма. ”

Тази позиция на “Продължаваме смяната ” бе предоставена на “24 часа ”, след  питане дали към този момент са член на Партията на европейските либерали АЛДЕ.Повод стана публикувана по-рано денем информация, че европейското политическо семейство на Движение за права и свободи към този момент е приело за собствен член и партията на Кирил Петков и Асен Василев.

Името на партията не попада и в листата с членове на уеб страницата на АЛДЕ

По време на съвещанията на Европейския съвет, когато се събират ръководителите на всички страни от Европейски Съюз, министър председателят Николай Денков взе участие в лидерските срещи на групата “Обнови Европа ”. Неин член е и Движение за права и свободи като част от АЛДЕ.

Още преди година тогавашният министър председател от Политическа партия Кирил Петков беше поканен на срещите на “Обнови Европа ” от френския президент Еманюел Макрон, защото партията му нямаше свое политическо семейство, няма и евродепутати. Традицията продължава и през днешния ден, макар че Политическа партия не е член на нито една от европейските обединения в тази група.

В края на май предходната година, към момента като министър председател Петков разгласи, че Политическа партия има покана да се причисли към групата на европейските либерали “Обнови Европа ”, само че сложи изискване да се премисли участието на Движение за права и свободи там.

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР