Продължаваме промяната обявиха, че спирането на доставките на природен газ

...
Продължаваме промяната обявиха, че спирането на доставките на природен газ
Коментари Харесай

ПП за спрения руски газ: България ще се справи. Работим активно цената да се повлияе минимално

" Продължаваме промяната " оповестиха, че прекъсването на доставките на природен газ от " Газпром " за България е направено без никакво предизвестие. От партията твърдят, че се работи интензивно, тъй че цената на газа да бъде повлияна минимално.

Снощи Министерството на енергетиката заяви, че " Газпром " са изпратили публично съобщение до " Булгаргаз ", че стопират експорта на газ към България от на следващия ден, 27 април. Премиерът Кирил Петков и вицепремиерът Асен Василев са известени за обстановката, а през днешния ден в 9:00 ч. енергийният министър Александър Николов ще направи изказване.

" Газпром разгласи, че стопира доставките на газ към България без предизвестие. Преждеуправляващите дадоха обещание диверсификация, която не реализираха. Вместо това построиха газопровод за 3 милиарда лева заплатен от българските данъкоплатци. От всички нас. България ще се оправи. Работим интензивно цената да се повлияе минимално ", написаха от " Продължаваме промяната " във фейсбук.

По-рано, още веднъж в обществената мрежа, депутатът от " Демократична България " Ивайло Мирчев изрази сходна позиция.

" От Газпром изненадващо оповестиха, че стопират доставките на газ към България на практика без предизвестие. Дълги години Газпром и Путин обясняваха какъв брой благонадежден снабдител са на природен газ. България ще се оправи, газ ще има. Заради изключителните условия първоначално ще е на по-висока цена, само че ще се търсят решения и в тази посока. Русия на Путин, обаче сподели, че освен не е благонадежден снабдител, а борави със средновековни рекетьорски похвати, нарушавайки към този момент подписан контракт, по който занапред ще заплаща неустойки ", написа депутатът.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР