Продължаваме Промяната“ няма против съставянето на правителство с мандат на ...

Продължаваме Промяната“ няма против съставянето на правителство с мандат на

Петков: Ако Демократична България получи третия мандат, няма значение кой е отпред

Продължаваме Промяната “ няма срещу съставянето на държавно управление с мандат на „ Демократична България “. Ако това се случи, няма значение кой е начело. Това съобщи през вчерашния ден министър председателят в оставка Кирил Петков, който участва на галерия „ Моралът е доброто”, формирана от авторски фотографии на огромния правист, академични учител и държавник доцент доктор Кристиан Таков.
„ На нас не ни трябват 121 депутати, 18 министъра, би трябвало ни войска от 20-30 000 индивида, които да създадат същинската смяна. Говорим за общински служби, институции по места, има толкоз функции за хора, които желаят да бъдат част от смяната. Да си част от смяната е тежка задача – значи да си дадеш част от живота и енергията, без действително да има дял за теб “, разяснява министър-председателят в оставка.

Според него в никакъв случай не било късно за смяна: „ България се разсънва. Слънцето е високо. Да, не става с два хода, не е като в шаха - с три хода Шах и Мат “.

„ Ако сме задоволително доста, продължим да се разрастваме и да следваме подобен добър образец като на Кристиан, рано или късно смяната ще пристигна в България. Имаме ли 121 самостоятелни депутати, съм сигурен, че ще бъдем доста щастливи да бъдем част от бъдещето ръководство, в случай че ги нямаме - по-добре да вървим на избори. Независимо чие е държавното управление - в случай че то не е подкрепено от самостоятелни депутати, а от такива, които са подвластни, тогава няма смисъл. Ние това го правихме шест месеца и видяхме - ето, няма го закона за КПКОНПИ. Не може още шест месеца да се усещаме все едно сме в ръководството, а да не може да прокараме един антикорупционен закон. Ако нямаме 121 депутати, няма смисъл да си приказваме за каквото и да е държавно управление “, разяснява още Петков.

Източник: skandal.bgКОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg