Продължаваме промяната няма да влиза в коалиция с ГЕРБ, но

...
Продължаваме промяната няма да влиза в коалиция с ГЕРБ, но
Коментари Харесай

"Продължаваме промяната" няма да подкрепи ГЕРБ, но и едва ли ще състави кабинет

" Продължаваме промяната " няма да влиза в коалиция с ГЕРБ, само че и надали ще сформира кабинет, в случай че получи втория мандат. Това стана ясно от изказванията на двамата съпредседатели на групировката Кирил Петков и Асен Василев в първите им мнения след изборите в неделя. От изказванията и на двамата се разбра, че хем предвиждат тежка зима, хем отговорността за това, съгласно тях, напълно ще бъде на спечелилите на изборите - от ГЕРБ, които първи ще получат и мандат за сформиране на кабинет.

Лидерите на Политическа партия заявиха, че не са афектирани на гласоподавателите за това, че са избрали ГЕРБ, само че пък подчертаваха, че те и Борисов са показали две радикално разнообразни визии за България и " явно е предпочетена тази на ГЕРБ ".

" Искаме да уважим избора на хората и това, че ГЕРБ е първа политическа мощ, тъй като в този момент носят голяма отговорност. Преди месеци единствено с 67 депутати ние създадохме мъчно коалиция ", сподели Петков.

Асен Василев подчертава на идната " тежка зима " и акцентира, че отговорността за сформиране на кабинет в тези условия ще е на ГЕРБ.
Реклама
Впоследствие пред " Капитал " Василев изясни, че в случай че " Продължаваме промяната " получат втория мандат ще търсят съдружници по цели. Изброявайки обединенията, които влизат в идващия парламент, Василев заключи, че чисто математически евентуално и Политическа партия няма да се оправят със съставянето на кабинет.

И двамата водачи обаче подчертаваха, че ще изпълнят обещанието си, обещано преди изборите - да не влизат в колаборация с ГЕРБ и Движение за права и свободи. По думите на Василев Политическа партия и ГЕРБ са показали два разнообразни модела и " явно, че хората са предпочели този на ГЕРБ ". Затова и отговорността на партията на Борисов. На въпрос дали по този начин не показват засегнатост към гласоподавателите и не ги санкционират с отхвърли си да разясняват каквато и да е колаборация при тежката зима, която сами в Политическа партия предвиждат, Василев отговори отрицателн.

" Ние ще се борим за това, което декларирахме в акцията си - за обществена България, да не се харчат непрозрачно пари към избрани компании. С всички принадлежности ща отстояваме тази позиции ", добави Асен Василев.

Той пожела триумф на ГЕРБ във образуването на коалиция, " тъй като това ще е триумф за всички българи ". По думите му, в случай че няма кабинет, ще е зле. " Не сме съгласни с метода, по който са управлявали страната, само че българите гласоподаваха за тях ", добави той във връзка успеха на ГЕРБ.
Реклама
" С ГЕРБ имаме големи разлики за това по какъв начин да се ръководи страната. Вярваме, че България би трябвало да тръгне по напълно друг път, това стана ясно на всички гласоподаватели и те направиха своя избор. Нашите 60 депутата, в случай че са толкоз, не могат да се опълчват на каквато и да било коалиция в Народното събрание ", добави Василев.

Кирил Петков пък разяснява пред бТВ, че партията му осъзнава какъв брой е значимо да има държавно управление, само че " доста по-отговорно е да сме съпротива, който да следи всечи масраф, всяка социална поръчка, всяко клатушкане на ръководещото болшинство и да сме сигурни, че това фриволно ръководство с корупция без градивна и бдяща съпротива няма да се върне ".

Според него доста хора в дребните обитаеми места не са отишли до урните евентуално поради инфлацията и протичащото се в страната. " Ние давахме най-хубавото, което можехме. Работехме от заран до вечер за това, само че хората не са били задоволително стимулирани. Но има и стимулирани с фантазия за просперираща България . Сега ще се структурираме, с цел да имаме триумфи и в локалните избори. Виждаме дълъг път, който би трябвало да се извърви, само че ще стигнем до края ", съобщи Петков.

" Няма такова неща като експертно държавно управление, всяко е подкрепено от политически сили, без значение по какъв начин се назовава. Следете кои партии ще поддържат бъдещото държавно управление, както и да е представяно с маркетингови тактики ", разяснява той във връзка апелите за сформиране на кабинет непременно поради рецесията с войната в Украйна и енергийните цени и доставки.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР