Продължаваме промяната“ няма да участват в правителство с ГЕРБ. Категорични

...
Продължаваме промяната“ няма да участват в правителство с ГЕРБ. Категорични
Коментари Харесай

Проф. Герджиков: Борисов прави това, което е нужно, постъпва национално отговорно

„ Продължаваме промяната “ няма да вземат участие в държавно управление с ГЕРБ. Категорични са, че няма да предадат гласоподавателите. Имат своя законодателна стратегия, тъй като са уверени, че страната се нуждае от постоянно държавно управление и работещ кабинет. Ако вторият мандат стигне до тях, ще беседват с някогашните си съдружни сътрудници. Не ми се желае да имам вяра, че отхвърли на тази партия да взе участие в договаряния за сформиране на държавно управление с ГЕРБ ще бъде спънка, която не може да бъде преодоляна. Това съобщи пред БНР професор Огнян Герджиков.

" ГЕРБ постъпват национално отговорно, като декларират, че са подготвени да договарят с безусловно всички. В сходни моменти би трябвало да се постъпва тъкмо по този начин "

България към този момент влезе в една политическа въртележка, която продължава към този момент година и половина, изясни проф. Герджиков. " През няколко месеца има нови избори и парламенти. Не може по този начин да продължава. Трябва да се стабилизира страната, тъй като се намираме в сложни стопански условия, подбудени от войната в Украйна и други фактори. В такива случаи би трябвало да се мисли по- отговорно и световно ".

Борисов, който има извънреден политически усет, е напипал верния звук и прави това, което е нужно, съобщи Огнян Герджиков в предаването " Хоризонт за вас ". " Това беше подето и от „ Български напредък “. Движение за права и свободи също съобщи,че е отворена за всевъзможни оферти. Останалите партии обаче разсъждават тясно партийно и считат, че ще изгубят своя електорат ".

В тази обстановка могат да оказват помощ и публицистите, счита Огнян Герджиков. " Да търсите коментаторите, тези, които са склонни да разсъждават национално отговорно и да внушат на политическите партии какво е национално отговорно ".

Росен Плевнелиев и Соломон Паси имат качества да са медиатори при договарянията, счита професорът. " Много години съм бил един до друг със Соломон Паси в политиката. Той е извънредно новаторски човек, с доста качества. Може да е потребен. Познавам по- малко Плевнелиев ".

Оставането на служебното държавно управление на Гълъб Донев е вид, който не е неприятен, означи Герджиков. " Той потвърди, че има качествата да бъде министър председател. Направи за малко време положителни и нужни за България неща. Този вид би могъл да бъде работещ ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР