Продължаваме промяната няма да разговаря с БСП за съставяне на

...
Продължаваме промяната няма да разговаря с БСП за съставяне на
Коментари Харесай

БСП вече не са потенциален коалиционен партньор за ПП

" Продължаваме промяната " няма да беседва с Българска социалистическа партия за сформиране на държавно управление с втория мандат.

" В момента Българска социалистическа партия не са евентуален съдружен сътрудник за " Продължаваме промяната ", сподели съпредседателят на партията Асен Василев пред Българска национална телевизия.

Причината за решението на партията е връщането на хартиената бюлетина.

" Хартиената бюлетина е метод да се върне статуквото на власт - това е ключът към локалните избори. На предните локални избори имаше съвсем 500 000 невалидни бюлетини. Българска социалистическа партия не желае почтени избори за кмет ", сподели Василев.

По думите му хартиеният избор в този момент ще докара до към 190 000 недействителни гласа. Ако се стигне до втори мандат, Политическа партия ще предложат кабинет и управническа стратегия, само че няма да търсят поддръжка от ГЕРБ.

" От Българска социалистическа партия ще търсим поддръжка по тези политики, които като съпротива поддържаме. За кабинет няма по какъв начин да имаме диалог, в случай че те желаят хартиената бюлетина да се случи по този метод и те го знаят през цялото време ", добави Василев.

Според Василев на срещата ГЕРБ-ПП е имало единодушие по всички политики, като единственото терзание е било бюджетният недостиг.

" Ние бяхме създали калкулации и ясно показахме че е допустимо всички политики да се осъществят и бюджетният недостиг да е 2.1%. Можем да имаме спомагателни експертни диалози по макрорамка, само че истината е, че е изцяло допустимо всичките политики да се осъществят и бюджетният недостиг да е под 3%, без да се нарушава фискалната рамка ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР