Продължаваме промяната няма да предложи проект на кабинет с премиер

...
Продължаваме промяната няма да предложи проект на кабинет с премиер
Коментари Харесай

ПП няма да предложи кабинет, ако не е сигурна в подкрепата за него -

" Продължаваме промяната " няма да предложи план на кабинет с министър председател Асен Василев, в случай че в четвъртък вечер няма убеденост, че е обезпечена нужната поддръжка за него в Народното събрание. Това разгласи министърът на нововъведенията и растежа в оставка Даниел Лорер пред бТВ.

От думите му се разбра, че към момента не доближават 6 депутатски гласа.

Простата аритметика сочи, че освен депутатите от Политическа партия, Българска социалистическа партия и " Демократична България ", които са общо 109, към този момент са сигурни и гласовете на шестимата самостоятелни, които се отделиха от " ИТН ".

Лорер посочи, че за поста министър на финансите има няколко разновидността, само че имена и състав на кабинета няма да се разискват обществено, до момента в който поддръжката не е обезпечена.

" Не купуваме депутати, съвести и хора. Тези, които се оплакват от това (ГЕРБ, " Възраждане " и " ИТН " -  бел. ред.), се усещат в тази материя в свои води. За разлика от тях за нас Народното събрание не е магазин. Предлагаме на депутатите да излязат с високо вдигната глава и да кажат: " Аз гласувах за България ", посочи Даниел Лорер.

Според министъра в оставка досегашният министър председател Кирил Петков би трябвало да остане в държавното управление.

" За него има редица вероятни функции, като претендентът за министър председател Асен Василев ще реши коя от тях да му предложи ", изясни Лорер.

Той оцени четворната коалиция като добър опит към това да се покаже по какъв начин може да се преодоляват разликите с мисъл за страната. 

В програмата на възможното държавно управление на Асен Василев няма отклоняване в досегашната политика и изненади - прекъсване на кражбите с нова КПКОНПИ, стопански ограничения, с цел да може приходите да догонят инфлацията, Плана за възобновяване и резистентност, уточни Лорер. Програмата е извънредно подробна. Тя е съвсем подготвена и сега се съгласу

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР