„Продължаваме Промяната” няма да бавят процедурата за избор на нов

...
„Продължаваме Промяната” няма да бавят процедурата за избор на нов
Коментари Харесай

Иванов: Мнозинството трябва да предложи нов председател, няма да бавя процедурата

„ Продължаваме Промяната” няма да бавят процедурата за избор на нов ръководител на Народното събрание. Това разгласи краткотрайно изпълняващият длъжността Мирослав Иванов.

Той уточни, че Правилникът на Народно събрание планува избор на нов ръководител да се организира в 14-дневен период.

„ Аз съм задължен да спазя този период. Не имам намерение да се възползвам оптимално от опцията да остана отпред на Народно събрание и мисля още идната седмица да задвижим тази процедура и да я приключим”, заяви депутатът пред Нова телевизия.

Запитан дали от „ Продължаваме Промяната” ще подхващат тактичност да не издигат кандидатура за ръководител на Народно събрание, той отговори: „ По принцип парламентарната процедура е такава - болшинството предлага, тъй като знае, че ръководителят им ще бъде определен. То се видя през вчерашния ден – Има Такъв Народ, дружно с Движение за права и свободи, ГЕРБ и „ Възраждане”. Те ще предложат председател”.

„ Вчера имаше Председателски съвет, на който те извънредно доста упорстваха всички процедури да бъдат задвижени оптимално бързо. Не разбирам за какво толкоз бързат. Дали поради „ Капитан Андреево” и с цел да предотвратят процесите, които се случват там - прекратяването на корупционните схеми и прекъсването на процеси по преодоляване н страната? Дали се тормозят поради това, че законът за КПКОНПИ ще влезе на дневен ред или че Рашков няма да бъде определен за ръководител на КПКОНПИ? Убеден съм, че това са главните причини”, разяснява още Мирослав Иванов.

Според него от гласуванията по тези тематики ще си проличи на коя страна са те. „ Ако саботират тези процеси и тези точки от дневния ред да не бъдат включвани и признати, ясно ще си проличи чии ползи обслужват”, сподели той.

„ На няколко пъти се е чувало и от отделилите се от Има Такъв Народ, и от министър Василев, че останалите в групата са заплашвани, че са им поставяни ултиматуми и че те гласоподават не по съвест а по разпореждане. Вчера имаше доста забавен миг при гласуването на оставката на Минчев. Тошко Йорданов стана и обиколи да види всички свои депутати по какъв начин са дали своят вот. Това беше извънредно показателно”, съобщи Мирослав Иванов.

„ Ние имаме потребност от народни представители, които са почтени пред своите гласоподаватели. Колегите от Има Такъв Народ споделиха, че ще се борят против статуквото и модела, който е граден 15 години. Сега те гласоподават с тъкмо този модел. Не мога да приема това. Вярвам, че част от тях не желаеха да гласоподават оставката на Минчев, не желаят да гласоподават вота на недоверие”, сподели още той.

По думите му вчерашният митинг след отстраняването на Никола Минчев е бил изцяло импровизиран. „ Той беше израз на гражданското неодобрение против политическото двуличие и цинизъм, които осе случиха през вчерашния ден. Нямаше никакви справедливи причини за настояването на оставката на Минчев. Той се справяше прелестно със своята работа”, безапелационен бе Иванов.

Иванов е безапелационен, че е в полза на българските жители, в случай че вотът на съмнение успее от Политическа партия да опитат да сформират държавно управление. „ Противното значи държавно управление на ГЕРБ, Движение за права и свободи, Има Такъв Народ и „ Възраждане”, означи депутатът.

И добави: „ България няма потребност от нова политическа рецесия. За страдание, опозицията работи за дестабилизация на страната и Има Такъв Народ я поддържа, което е извънредно тъжно”.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР