Продължаваме промяната, новата политическа сила за борба с корупцията в

...
Продължаваме промяната, новата политическа сила за борба с корупцията в
Коментари Харесай

Euroactiv: „Продължаваме промяната“ е изненадващият победител на изборите в България

" Продължаваме промяната ", новата политическа мощ за битка с корупцията в България, е изненадващият водач след парламентарните и президентските избори в България в неделя (14 ноември), а президентът на страната Румен Радев има положителни шансове да бъде избран отново, откакто завоюва 48,5% на първия тур, разяснява Euroactiv.

Според предварителните преброявания в понеделник сутринта " Продължаваме промяната " получава 25,85% от гласовете, следвана от ГЕРБ на Бойко Борисов с 20,38%, Движението за права и свободи с най-вече етнически турци с 15, 66%, " ИТН " на шоумена Слави Трифонов с 10,54%, Българската социалистическа партия Българска социалистическа партия с 9,07%, Демократична България на Христо Иванов с 5,9% и проруската и антиваксърска мощ " Възраждане " с 5,4%.
Защо Кирил Петков съкруши всички? Пет аргументи за успеха
Победата на Кирил Петков и " Продължаваме промяната " евентуално ще постави завършек на трите изборни кръга тази година. По време на тях имаше ши...

Резултатите от изборите са изненадващи, съгласно медията, цитираща предизборните изследвания на публичното мнение, които даваха на ГЕРБ мощна преднина и поставяха " Продължаваме промяната " на трето място след Българска социалистическа партия.

Политическа партия, построена от предприемачите с харвардско обучение Кирил Петков и Асен Василев, закупи популярност въз основа на представянето им като министри в служебното държавно управление на Стефан Янев (май-септември 2021 г.), когато двамата разкриха корупция в разнообразни сфери. И двамата са близки до президента Румен Радев.

Гласуването се организира, откакто два парламентарни вота, през април и юли, не съумяха да излъчат държавно управление, най-много поради политическите разправии сред по този начин наречените " Протестни партии ", надлежно " ИТН ", " Демократична България " и " Изправи се! Мутри вън! ".

Вотът в неделя удостовери и мощната поддръжка за Румен Радев, изострен критик на Борисов, който завоюва 48,5% от гласовете на първия тур против 21% за Анастас Герджиков, академични учител, подкрепян от ГЕРБ. Радев е в напредък преди втория тур на изборите на 28 ноември.
Бимбалов: Търсенето на прилика сред триумфа на " Продължаваме промяната " с " ИТН " е неверно
Изборите, братя и сестри, отново ни били изненадали. Все едно все се крият зад ъгъла и изскачат с издути бузи и оцъклен взор, с цел да стре...

Медията цитира Петков, който съобщи, че Политическа партия ще влезе в договаряния за сформиране на коалиция с Демократична България, Българска социалистическа партия и " ИТН ". Той изключи всякакво съдействие с ГЕРБ и Движение за права и свободи. Петков също по този начин удостовери, че той е претендентът на неговата партия за министър-председател, като добави, че това не е " алена линия " и че съдружните сътрудници ще дефинират членовете на кабинета. Той удостовери, че битката с корупцията е приоритет.

Euroactiv цитира и коментара му за това по какъв начин ще се оправи с натиска на Запада върху България да вдигне ветото си върху началото на договарянията за присъединение на прилежаща Северна Македония към Европейски Съюз, че за решаването на проблемите не са задоволителни единствено историци, а би трябвало да се включат и най-хубавите предприемачи.

Корнелия Нинова, водач на Българска социалистическа партия, беше запитана от публицисти дали счита да подаде оставка, поради мрачния резултат на нейната мощ. В отговор тя съобщи, че има заслуга за положителния резултат на Радев, който Българска социалистическа партия поддържа, и упрекна ниската изборна интензивност и пандемията.

Изборите ще отбележат влизането в Народното събрание на " Възраждане " на Костадин Костадинов, проруска мощ с извънредно десни трендове, която базира акцията си най-вече на послания против имунизацията и рестриктивните мерки. Изглежда, че " Възраждане " е привлякла електората на сходни извънредно десни обединения като " Атака " на Волен Сидеров, НФСБ на Валери Симеонов или Вътрешна македонска революционна организация на Красимир Каракачанов, които получиха резултати под 1%, съгласно медията. Тези сили, които назовават себе си " патриотични ", бяха младши сътрудник на ГЕРБ на Бойко Борисов в близкото минало.
Ройтерс: Нова центристка партия предвещава край за политическата невъзможност в България
Очаква се нова центристка политическа партия да завоюва парламентарните избори в България, което усилва възможностите за преустановяване на...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР