„Продължаваме промяната” напъват за бързо сформиране на кабинет. „До трябва

...
„Продължаваме промяната” напъват за бързо сформиране на кабинет. „До трябва
Коментари Харесай

НОВИ РАЗКРИТИЯ ЗА УЙДУРМАТА: „Почтените“ напъват за кабинет до Коледа - ето в какъв формат ще се договарят за министерските кресла

„ Продължаваме промяната” напъват за бързо съставяне на кабинет. „ До би трябвало да има правителство”, разгласи толерираната от Кирил Петков адвокатка Лена Бориславова. Според специалисти това надали ще се случи, защото занапред предстоят разяснения по противоречивите тематики. Всяка партия, участваща в договарянията, има тематики, от които няма да отстъпи.

След Корнелия Нинова Кирил Петков и Асен Василев са разговаряли и с водачите на другите две обединения - „ Демократична България” и „ Има подобен народ”. Договорено е през тази седмица договарянията да продължат, само че към този момент на политическо равнище. Всеки водач ще взе участие в тях с преговорен екип от четирима-петима партийци, които ще пазят целите от предизборните стратегии на обединенията си, написа " Труд ".
свързани новини85966на 27.11.2021
Едва след изглаждане на несъгласията ще се разисква разпределянето на министерства и имена на министри. Към момента текат неофициални диалози и срещи, а доста от мераклиите за постове сами се хвалят, че ще влязат във властта.

Сериозен проблем пред бъдещата коалиция е разнобоят в „ Демократична България”. Христо Иванов считал, че не е добре да дават министри, откакто правосъдната промяна не може да се осъществя във типа, в който желаят, поради липса на болшинство за ремонти в конституцията. Атанас Атанасов бил на противоположното мнение и персонално той имал аспирации към службите, свързани със сигурността. Нямал нищо срещу да е и вътрешен министър.

Люта борба има и за комисиите. Сред най-атрактивните са Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) и Комисията за финансов контрол (КФН). Мераклиите за двата органа са доста. Смята се, че в двете комисии е концентриран голям финансов запас - при едната са публичните поръчки, а при другата застрахователите.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР