"Продължаваме промяната" на консултации с президента Румен Радев. Консултациите ще продължат

...
"Продължаваме промяната" на консултации с президента Румен Радев.
Консултациите ще продължат
Коментари Харесай

Радев към Продължаваме промяната: Времето на едноличната премиерска власт приключи!

"Продължаваме смяната " на съвещания с президента Румен Радев.

Консултациите ще продължат два следващи дни.

"За нас е наслаждение да ви приветстваме в президентската институция. Поздравяваме ви с изборната победа. Осъзнавате каква голяма отгвороност е това. Тази година организирахме три избора за Народно събрание. В резултат на тези избори, връчвам първи управнически мандат на разнообразни представители на политическите групи. Доверието на българските жители не се дава безплатно и би трябвало да се отстоява. Едно дейно ръководство може да съществува единствено, в случай че има вазимно почитание ", обърна се Радев към "Продължаваме смяната ".

"Двете служебни държавни управления стабилизираха страната и демонстрираха ясно, че може да има единодушие на хора с разнообразни политически възгледи. Създадоха една добра основа за резултатно ръководство, ориентирано към проблемите на хората ", сподели още президентът.

"Времето на едноличната премиерска власт завърши и вярата то да бъде възобновено беше изрично отхвърлено от българските жители по време на изборите. Важно за българските жители е да знаят вашите цели и вашата подготвеност за образуване на ефикасна управническа коалиция. Това е и смисълът на днешната среща ", съобщи Румен Радев.

„ Осъзнаваме, че на България към този момент ѝ е безусловно необходимо да има постоянно държавно управление, което да пази напълно българския интерес. Да взема решение незабавните и неотложни проблеми, които могат да се решат единствено от едно държавно управление с цялостен мандат и с работещ парламент. От тази позиция желая да Ви уверя, че ние сме взели тази отговорност в действителност драговолно и концепцията е, че в най-близко време се надяваме да ви представим план за кабинет, който да бъде основан на коалиция от четири партии “, сподели от своя страна Кирил Петков.

"Изпратили сме до всички политически сили формата, в който чакаме това да се осъществя. Избрахме правилото на пропорция. Всяка партия по този начин ще бъде близка до техните гласоподаватели. Така демонстрираме почитание и към политическите сили ", изясни Петков.

Той осведоми, че диалозите са минали градивно както на лидерско равнище, по този начин и на експертно.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР