Продължаваме промяната и виждат като единствен възможен вариант съставяне

...
Продължаваме промяната и  виждат като единствен възможен вариант съставяне
Коментари Харесай

Владислав Панев : Шансът за правителство на малцинството е 1%, за правителство на ГЕРБ - 0%


" Продължаваме промяната " и " " виждат като единствен вероятен вид сформиране на държавно управление на малцинството. Друг проект за сформиране на държавно управление не е подложен на маста. Минаха 2 месеца от изборите. Поставихме условия, че първо би трябвало да минат определени закони. После няма да имаме гаранции, че в случай че се сформира държавно управление, няма да бъде съпротива на парламентарното болшинство и доста елементарно ще бъде неодобрено. На 100% в границите на една година ще бъде неодобрено. Затова е значимо първите месеци да се набележят ограничения ", съобщи депутатът от ДБ Владислав Панев в студиото на  " Денят ON AIR ". 

Той е уверен, че в случай че има предпочитание да се сформира държавно управление, може да бъде излъчено и да се откри поддръжка от страна на болшинството - с втория мандат. 

" Няма смисъл да си играем на държавно управление на малцинството, в случай че няма да се придвижат нещата напред. Шенген и еврозоната ще ни се изплъзнат. Шансът ни е този прозорец ", уверен е Панев.

По гласуването в идващите седмици депутатът чака да се види действително дали би могло да просъществува държавно управление на малцинството. 

" Да забележим кой по какъв начин гласоподава за КПКОНПИ, за бюджета, тогава ще забележим от кой бихме очаквали поддръжка за държавно управление на малцинството. Ще забележим кой ще гласоподава за предпочитаните за нас закони, ние няма по какъв начин да кажем на някой да не гласоподава за даден закон. Ако законопроектите минат, ще има болшинство, настроено прореформаторски. Шансът е 1%, само че и толкоз да е, ние би трябвало да се възползваме. 1% е повече от 0%, колкото е шнасът за първия мандат ", безапелационен беше депутатът пред Bulgaria ON AIR.

Панев разкритикува болшинството от ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия, което е сложило на дневен ред хартиената бюлетина. Не изключва президентът да наложи несъгласие.

" С тези темпове Изборният кодекс ще мине през Народно събрание по Коледа. Ако хартиените бюлетини се върнат, чака Радев да наложи несъгласие. И по този начин до края на януари ще гледаме единствено Изборния кодекс. Всичко станало отива на назад във времето поради прищевките на болшинството ", предвижда националният представител.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР