Продължаваме промяната и Има такъв народ влязоха в ново противоборство.

...
Продължаваме промяната и Има такъв народ влязоха в ново противоборство.
Коментари Харесай

Депутат от ИТН се обедини с ГЕРБ - искат оставката на шефа на БАБХ -

" Продължаваме промяната " и " ИТН " влязоха в ново противоборство. Вчера зам.-председателят на антикорупционната комисия Георги Георгиев изненадващо се сплоти с депутата от ГЕРБ  Маноил Манев в настояването си за оставката на шефа на БАБХ. Това се случи на чуването на притежателя на " Евролаб 2011 " - компанията, упрекната в изземането на функционалностите на страната на " Капитан Андреево ".

" Вече виждаме отговора против нас. Той не е единствено от страна на мафията, той пристигна и през вчерашния ден на съвещанието на Комисията по антикорупция. Вместо да зададат въпроси на представителя на компанията, която е иззела функционалностите на страната, да опитат да разплетат тази скица, да стане ясно какво е минавало през „ Капитан Андреево “, какви са вредите за страната, ние чухме искане за оставка на ръководителя на БАБХ доктор Христо Даскалов. Чухме искане за оставка на индивида, който се бори с олигархичния модел. Те даже не се крият. За нас най-малко към този момент е повече от явно – това е моделът на срастването на мафия и страна ", съобщи през днешния ден ръководителят на антикорупционната комисия Михал Камбарев по време на декларация от трибуната на Народното събрание.

Преди няколко дни страната иззе взимането на проби за пестициди на границата от " Евролаб 2011 " и ги повери на Централната лаборатория на БАБХ. В понеделник депутатът от Политическа партия Росен Костурков заяви, че представител на компанията е предложил на година на шефа на БАБХ.

След това зам.-министърът на земеделието Иван Христанов разгласи, че. По думите на Христанов трите камери там са наведени надолу, а кабелите им водят наникъде.

Вчера, благодарение на Маноил Манев от ГЕРБ, - по отношение на разкритията за пропуснати изгоди за страната от граничния надзор на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " и предлаганите подкупи на шефа на БАБХ.

По време на вчерашното си чуване Даскалов описа за предлагането за рушвет, което е получил: " Просто ми споделиха: " По-далеч от границата, не ти би трябвало там да си пъхаш носа ". Това бяха формулировките на индивида, който направи предлагането. "

Камбарев не загатна кой тъкмо изиска оставката на доктор Даскалов през вчерашния ден, само че това бяха двама съответни депутати - Маноил Манев от ГЕРБ и Георги Георгиев от Има Такъв Народ. Искането на Манев е разбираемо, защото той не криеше, че е там да отбрани притежателя на " Евролаб 2011 " Васил Димитров. Любопитно е за какво Георгиев го направи и за какво притискаше доктор Даскалов по време на вчерашното съвещание.

Георгиев съобщи, че съгласно него Даскалов е бил квалифициран със заповедта за инспекция на " Евролаб 2011 " от ден първи на назначението си, само че тази заповед неразбираемо за какво е дошла четири месеца по-късно. Георги Георгиев загатна, че хаосът на българо-турската граница е бил плануван и след това изиска оставката на шефа на БАБХ в унисон с ГЕРБ.

" Думата бизнес в България се е трансформирала в мръсна дума. Превърнала се е в мръсна дума поради всички схеми, поради които едни хора се облагодетелстват финансово, с помощта на дългогодишното застъпничество от властта, което са имали. Напълно разбираемо е, когато разровиш кошера на корупцията - търтеите, привикнали да употребяват обществен запас, да стартират да жилят. Залогът e страната и нейното бъдеще ", сподели през днешния ден Камбарев.

Той повтори една от обичаните тези на Политическа партия - в случай че кранчетата на мафията се затворят, средствата в бюджета ще продължат да порастват.

" Когато искаш да направиш смяна, има отпор против нея. Когато искаш да спреш схемите на мафията, отпорът е голям. Искаме парите, които принадлежат на страната, да стигат до хората. Да влязат в пенсии, заплати, пътища, а не в чекмеджета, сакове и черни партийни каси ", съобщи Михал Камбарев от трибуната.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР