Продължаваме промяната и Демократична България сезират Конституционния съд за отстраняването

...
Продължаваме промяната и Демократична България сезират Конституционния съд за отстраняването
Коментари Харесай

ПП и ДБ дават на Конституционния съд отстраняването на шефа на Сметната палата

" Продължаваме промяната " и " Демократична България " сезират Конституционния съд за отстраняването на шефа на Сметната палата, което, съгласно тях, е осъществено от Народното събрание по напълно политически аргументи. Двете обединения подават още в сряда настояването уволнението на Цветан Цветков от Народно събрание да бъде оповестено за противоконституционно, оповестиха на брифинг в Народното събрание представители на двете парламентарни групи.

" Това е политическа разпра ", съобщи Надежда Йорданова от Демократична България.

" Председателят на Сметната палата беше освободен напълно с политически причини в цялостно нарушаване на Закона за Сметната палата и конституцията. Това не беше практикуване на пълномощията на Народното събрание по смисъла на Конституцията, това беше политическа гилотина ", добави тя.

" Най-сбито казано, повода за освобождението на Цветан Цветков е, че той не се включи в хора на ГЕРБ и Движение за права и свободи по тематиката " Нексо ", съобщи и Никола Минчев от Политическа партия.

Според него Цветков е отстоявал независимостта на своята институция. " Така е по Конституция, не по този начин го схващат нашите политически съперници. Този политически акт не може да остане неатакуван ", безапелационен беше някогашният ръководител на Народното събрание.

От двете обединения оповестиха, че още не са обсъждали дали ще поканят Цветан Цветков за кандидат-депутат от тяхната бъдеща коалиция. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР