Продължаваме промяната и Демократична България са готови да предложат заедно

...
Продължаваме промяната и Демократична България са готови да предложат заедно
Коментари Харесай

ПП и ДБ са готови да предложат заедно правителство на малцинството

" Продължаваме промяната " и " Демократична България " са подготвени да предложат дружно държавно управление на малцинството. Това се разбра по време на взаимна конференция на двете обединения. Те обаче имат условия, с цел да стане това.
ПП и Демократична България са се обединили към няколко законодателни начинания, които съгласно тях ще покажат дали в Народното събрание има нужната поддръжка за техен кабинет. Двете обединения подчертаха, че от това дали до връчването на мандата на Политическа партия ще има прогрес по тях, ще зависи дали в последна сметка ще внесат план за кабинет.
А въпросните законодателни условия, които слагат пред кабинет на малцинството, са: отдръпване или отменяне на измененията в Изборния кодекс; внасяне на промени в Конституцията за унищожаване на неограничената власт на основния прокурор; промени за следствие на основния прокурор; приемане на решение за внасяне на план за бюджет за 2023 година при недостиг от 3%; промяна на КПКОНПИ; дейности в посока за приемане на България в Шенген и Еврозоната; процедури по изборите на шефовете на службите, тъй че изпълнителната власт да може да ги назначава и управлява дейно и то без намесата на президента.
Спъпредседателят на Политическа партия Кирил Петков уточни, че с тези цели се заобикалят подмолни сделки, тъй като " всичко ще се види в пленарната зала ". Идеята на Политическа партия и Демократична България е за тези законодателни оферти да няма специфични контактни групи с останалите обединения, а да се видят настройките непосредствено в отрасловите парламентарни комисии и в пленарната зала.
Двете партии признаха, че част от целите им няма по какъв начин да бъдат признати в толкоз незабавен порядък, само че за тях е значимо да се види, че измежду останалите партии има воля за приемането им.

" ГЕРБ няма проект "
Със сегашната си поръчка Политическа партия и Демократична България на процедура изпревариха ГЕРБ в това да показват ясна визия какво ще вършат с мандата, който ще получат от президента. Партията на Бойко Борисов ще получи първия изследователски мандат, само че до момента остава неразбираемо какво счита да прави с него. Мнозинство към ГЕРБ няма и по тази причина най-вероятно ще се стигне до втория мандат, който ще бъде връчен на " Продължаваме промяната ".
По време на конференцията Петков уточни, че първата политическа мощ ГЕРБ от изборите до момента е посочила, че няма проект и " действително ние сме в политическа невъзможност след рухването на нашето държавно управление и от този момент няма нито визия, нито проект, нито действителни съдружни диалози ".
" Минаха близо 2 месеца от изборите. Единственото нещо, което ГЕРБ като първа политическа мощ направи, бе че избра Вежди Рашидов за ръководител на Народното събрание. ГЕРБ изкараха хората на улицата, когато хартиената коалиция се опита да открадне честния избор на българите през нощта ", уточни Петков и добави, че сега България се намира в политически вакуум.
" Тук сме дружно Политическа партия и Демократична България, с цел да кажем, че България не може да продължава по този начин. Тук сме, с цел да кажем, че в случай че се стигне до втория мандат сме подготвени да работим дружно за държавно управление на малцинството ", добави той.
" Мандатоносителят на втория мандат – Политическа партия, за пръв път стартира действително изпитание да се откри някаква формула на вярата, тъй че да може да има някакво ръководство, което да придвижи страната напред ", сподели съпредседателят на Демократична България Христо Иванов.
Той уточни, че от Демократична България одобряват концепцията с " ясното схващане, че държавно управление на малцинството е най-лошата алтернатива " след изборите и държавно управление, което " желае да върне часовника обратно ", визирайки кабинет с присъединяване на ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР