Продължаваме промяната“ и Демократична България“ да се явят заедно на

...
Продължаваме промяната“ и Демократична България“ да се явят заедно на
Коментари Харесай

Никола Минчев: Съгласен съм да водя листата на ПП на евроизборите

„ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ да се явят дружно на изборите за Европейски парламент на 10 юни желае заместник-председателят на Народното събрание от „ Промяната “ Никола Минчев, който е и евентуалният претендент за лидер на листата.

„ Това е въпрос на диалози сред „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “, които се водят. Моето мнение е, че е добре както на локалните избори се явихме дружно, и тук също да продължим да демонстрираме това единение “, сподели Минчев пред публицисти в Народното събрание. Според него не е проблем това, че Политическа партия се стреми към европейското семейство на АЛДЕ, а Демократична България и в този момент има евродепутати в ЕНП.

Минчев се е съгласил да бъде лидер на листата за изборите за Европейския парламент, въпреки че до неотдавна се очакваше да стане ръководител на Народното събрание след ротацията. Сега евентуално мястото ще вземе водачът на ДСБ ген. Атанас Атанасов. Това обаче към момента не е решено, а следва да се гласоподава от партийните органи.

„ Дал съм кардиналното единодушие да бъде моето име обсъждано за лидер на евролистата, само че това е въпрос, който се взема решение от групови органи, както и ротационния ръководител след месец и половина “, изясни той, само че не отговори дали решението е било негово или партията го е избрала.

„ Подхождаме много съществено към идните европейски избори, защото си даваме сметка те какъв брой са значими за нас. Освен това за „ Продължаваме промяната “ това са първи европейски избори. Нашата цел е да създадем една много сериозна листа, тъй че да имаме и съществено посланичество по-късно в Европарламента “, съобщи депутатът.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР