Продължаваме промяната и ДБ предложиха от програмата на парламента за

...
Продължаваме промяната и ДБ предложиха от програмата на парламента за
Коментари Харесай

СПОРОВЕ: ПП и ДБ поискаха да отпадне точката за хартиените бюлетини, БСП - за оръжието за Украйна

" Продължаваме промяната " и Демократична България предложиха от програмата на Народното събрание за петък да отпадне точката за смяната на Изборния кодекс и връщането на хартиените бюлетини.

Мотивите са, че няма да има време да се изготвят отчетите след комисията. Движение за права и свободи се опълчиха. Предложението в последна сметка не беше признато.

" Да бъде муден изборният кодекс желае да бъде муден и замитан. Бяха събрани хиляди подписи, аз не виждам по-голямо публично разискване. Ако вие не виждате, че няма доверие в този способ на гласоподаване, значи не разбирате нищо ", съобщи Йордан Цонев, зам.-председател на Народното събрание от Движение за права и свободи.

Милен Матеев от Политическа партия разяснява, че не се срами от идеята да не се връщат хартиената бюлетина и операциите от изборите.

" Не е належащо вие от обединението хартиена бюлетина да ни показвате мускули, знаем, че имате болшинство, само че го направете намерено, а не като потъпквате нормите ", съобщи той.

От Българска социалистическа партия пък предложиха да не се преглеждат точките за закупуване на 8 самолета Ф-16 и за даване на военна помощ за Украйна.

И това предложение не беше признато.

" Предлагаме точките за военна помощ за Украйна и точката за новите 8 изтребителя да отпаднат. Не считаме, че в обществото има консенсус да предоставяме оръжие. Не може да желаеме да станем страна във войната. Ние още не сме придобили първите 8, а сме тръгнали да купуваме нови 8. Не беше ли по-важно на забележим по какъв начин ще намирам цените на горивата ", съобщи Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР