Продължаваме промяната и Български възход се разминаха във вижданията си

...
Продължаваме промяната и Български възход се разминаха във вижданията си
Коментари Харесай

Продължаваме промяната и Български възход се разминаха във вижданията си за бюджета

" Продължаваме промяната " и " Български напредък " се разминаха във вижданията си за бюджета.

От Политическа партия упорстват служебното държавно управление да внесе план за нов бюджет за следващата година, а от " Български напредък " считат, че това би трябвало да бъде направено само от постоянен кабинет.

" Много мъчно може да продължим политиките си за усилваме на пенсиите, изключително в тезата, че няма да има държавно управление. Половината година ще мине със старите параметри ", изясни при разкриване на срещата Кирил Петков.

От " Продължаваме промяната " допълниха, че процедурата за бюджет минава за към месец и в случай че в този момент не се призове служебния кабинет да внесе план, след това ще е късно. От партията акцентираха, че са " за " фискалната дисциплинираност, тъй че да не се позволява огромен недостиг в бюджета.

Лидерът на " Български напредък " Стефан Янев посочи, че дебатът ще е политически. Според него не би трябвало да има нов бюджет непременно.

“В момента приказваме за най-важния закон от позиция на обществените финанси. Затова би трябвало да бъдем виновни. В тази комплицирана обстановка наслагването на рецесия върху рецесия не е решение ”, разяснява Янев.

Той прикани да бъде основано държавно управление с каквато и да е формула, даже и с взаимни отстъпки.

От " Български напредък " акцентираха още, че цялата икономическа обстановка е задоволително плашеща, а хипотезата на партията е, че някой от разноските няма по какъв начин да бъдат понижени.

“Съгласен съм, че би трябвало да бъдат предпазени ползите на най-засегнатите хора от инфлацията ”, сподели Янев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР