„Продължаваме промяната“ е проект, който впечатлява хората с това, че

...
„Продължаваме промяната“ е проект, който впечатлява хората с това, че
Коментари Харесай

Лидия Йорданова: Предизвикателство пред новата формация е да спечели негласувалите

„ Продължаваме промяната “ е план, който впечатлява хората с това, че залага на капацитета на млади и образовани българи, учили в чужбина, върнали се към този момент у нас. Опасенията са, че обичайните партии имат запас да обезвреждат сходен план “.

Това сподели пред " Хоризонт за вас " по БНР Лидия Йорданова, шеф на организация „ Екзакта “. Тя показа резултатите от изследване, при което е употребен методът на фокус групите за определяне на настройките на гласоподавателите.

„ Хората не мислят положителното ръководство наложително като ново, а като ръководство с добър профил - експертен, политически, консенсусен и медиен “. Според тях едно от провокациите пред новата групировка е дали ще успее да очарова освен непознатия електорат, само че и да печели поддръжката на негласувалите българи. „ Конкуренцията с Има Такъв Народ и с Демократична България няма по какъв начин да бъде избегната “.

Йорданова добави: „ Сегашната политическа обстановка се мисли от хората като нова и друга. Негативните оценки за последните два Народното събрание форсират упования за преформатиране на политическото пространство и за промяна на поколенията в политиката. Хората бяха стъписани от неналичието на продуктивна връзка сред парламентарните групи. Според популацията всички са отговорни “.

Социологът акцентира, че няма смяна в профила на поддръжката за Слави Трифонов - „ младежкият електорат в основата на неговата електорална поддръжка към този момент не е ревизирал в огромна степен настройките си да поддържа тази партия “.
„ ГЕРБ в действителност е първа политическа мощ от доста време. Би било редно да се твърди, че ГЕРБ е била първа политическа мощ на територията на България и на предходните избори... Има две обединения, които са на завет - Движение за права и свободи и ГЕРБ, електоратът им не е подложен на напън от източване. Що се отнася до Българска социалистическа партия - не съм уверена, че ще могат да осъществят растеж в границите на акцията... ГЕРБ организира съзнателна тактика да печели от неблагополучията, които му приписват други партии “, добави тя. Протестните партии не са осъществили изключително корав електорат.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР