Продължаваме промяната е готова да вземе първия мандат за съставяне

...
Продължаваме промяната е готова да вземе първия мандат за съставяне
Коментари Харесай

ПП е готова да вземе първия мандат за правителство

" Продължаваме промяната " е подготвена да вземе първия мандат за сформиране на държавно управление и да се опитат да намерят 121 самостоятелни депутати за новия кабинет. Това стана ясно от думите на премиера Кирил Петков след края на съвещанието парламентарната група на " Продължаваме промяната " късно нощес, откакто държавното управление беше свалено с избор на съмнение.

Ако се опитат да сформират държавно управление в границите на този парламент, Кирил Петков и Асен Василев още веднъж ще бъдат претенденти за министър председател и вицепремиер.

Във втория случай – в случай че се стигне до нови избори, " Продължаваме промяната " се готвят да ги завоюват.

Временно и.д. ръководител на Народното събрание Мирослав Иванов добави:

" Разбира се, " Продължаваме промяната " ще вземе мандата и няма да го върне. Ние няма да избягаме от отговорност ".

Политическа партия няма да издигат претендент за ръководител на Народно събрание, защото считат, че няма по-подходяща кандидатура за ръководител на Народното събрание от Никола Минчев, а не им доближават гласове.

Не считат, че така наречен френско предложение и плановете за решения на ГЕРБ и Движение за права и свободи по проблема със Северна Македония би трябвало да влизат в зала, до момента в който не бъде изслушана министърът на външните работи в оставка Теодора Генчовска за постигнатото дотук.

От ГЕРБ обявиха, че няма да се пробват да сформират кабинет, в случай че получат мандат от президента. Те ще изчакат опита на " Продължаваме промяната " да образуват ново държавно управление.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова сподели, че досегашните сътрудници би трябвало да създадат стъпки за нов кабинет.

" Ами да опитаме. Най-тежкият вид е избори ".

Според Нинова обаче съдружното съглашение е належащо да се актуализира.

Другият сътрудник в обединението - съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов разяснява, че ще бъдат разисквани всички благоприятни условия с " Продължаваме промяната ", с цел да се върне страната в положение на управляемост.

От думи на ръководителя на парламентарната група на " ИТН " Тошко Йорданов стана ясно, че партията на Слави Трифонов не изключва опцията за нови диалози с " Продължаваме промяната ", само че те ще наблюдават позициите и на останалите групи във връзка с евроинтеграцията на Северна Македония.

Партия " Възраждане " съобщи, че няма да договаря с партии от този парламент.

Снимка: Агнес Методиева
ТЕМА преди 54 минути 576 преди 1 час 418 преди 2 часа 1865
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР