Продължаваме Промяната е готова да отиде отново на избори в

...
Продължаваме Промяната е готова да отиде отново на избори в
Коментари Харесай

Асен Василев: Ако се наложи ще ходим на избори докато политиката се прочисти

" Продължаваме Промяната " е подготвена да отиде още веднъж на избори ако не бъде формирано държавно управление в границите на този кабинет. Това разгласи един от водачите на групировката Асен Василев. По думите му, Политическа партия няма да се коалира с ГЕРБ и Движение за права и свободи, единствено с цел да бъде формиран кабинет.

" Това е значимо в дълготраен проект, това е единственият метод нашата политика да стартира да се прочиства от мухала, който е насъбран през годините ", сподели Василев.

На въпрос дали Политическа партия ще се опита да сформира държавно управление с втория мандат, в случай че ГЕРБ-СДС не успее, Василев отговори:

" Хората ясно гласоподаваха ГЕРБ да ръководи страната - това, което споделих и нощес, аз в действителност го мисля - поисквам на ГЕРБ да сформират постоянен кабинет, тъй като тук не става въпрос за партийни ползи, а става въпрос за българския интерес. Силно се надявам да бъде формиран, тъй като България има потребност от постоянно държавно управление ".

Асен Василев напомни, че партията му е поела ръководството при сходна обстановка предходната година след два несполучливи избора. По думите му обаче, е доста малко евентуално да има друга коалиция с изключение на такава сред ГЕРБ и Движение за права и свободи при конфигурацията, която се обрисува в Народното събрание.

Василев въпреки всичко не отхвърли напълно опцията да потърсят от Политическа партия за диалог другите партии в Народното събрание, в случай че мандата стигне до тях. По думите му " Продължаваме Промяната " първо би трябвало да се види и кои тъкмо са народните представители влезнали в Народното събрание.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР