Продължаваме промяната - Демократична България засега не проявяват желание да

...
Продължаваме промяната - Демократична България засега не проявяват желание да
Коментари Харесай

ПП-ДБ се заинатиха - край на дерогацията чак след 15 март 2024 г.

" Продължаваме промяната - Демократична България " към този момент не демонстрират предпочитание да се вслушат в апелите на (не)коалиционните си сътрудници за преустановяване на дерогацията за съветски нефт допустимо най-скоро. От партията считат да отсрочат това решение за пролетта, стана ясно от коментар на Радослав Рибарски в парламентарните коридори.

" Още през днешния ден ще предложим датата 15 март, склонни сме още да скъсим интервала на дерогацията, в този момент е до октомври, само че го понижаваме до 15 март ", настоя зам.-шефът на енергийната комисия в Народно събрание. Тогава ще е минал зимният интервал, който ги тормози - с сходен ход цените няма да се усилят и ще се преодолее рискът от недостиг, считат от групировката. От 15 март напълно ще отпадне дерогацията както за петрол, по този начин и за нефтени артикули, а няма да има процентно понижаване.

Рибарски подсети, че в 48-то Народно събрание са предложили план-график с ясни действия за прекратяването на дерогацията, написа " 24 часа ".

" Виждаме, че по време на служебните кабинети нищо не е свършено в тази връзка и по тази причина сега има план-график, който е гласуван. Ще предложим и нови наказания, в случай че не се съблюдава ", оправда той отлагането.

Притесненията им за зимния интервал са свързани и с доставките на петрол от други местоположения.

" Това допуска прекосяване през проливите, там рестриктивните мерки са доста. При бурно време не могат да минават кораби, танкери с петрол минават единствено през светлата част на денонощието ", изясни депутатът.

" Промените, които направихме, целят страната да се облагодетелства от тази дерогация. 55% се събират от облагата на " Лукойл " предплатено сега. Не бяха събирани от 2 година ", сподели Рибарски.

Според него с новите законодателни промени, които вършат данъчно задължено лице ползвателя на газопреносната мрежа, в допълнение ще се улесни събирането на таксата за транспорт. Промените ще важат след обнародването на закона и няма да влязат в действие със задна дата.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР