Продължаваме промяната - Демократична България все още не са решили

...
Продължаваме промяната - Демократична България все още не са решили
Коментари Харесай

ПП-ДБ още умуват дали да имат кандидат за шеф на НЗОК

" Продължаваме промяната " - " Демократична България " към момента не са решили ще имат ли кандидатура за шеф на здравната каса. В момента в парламентарната група текат такива разисквания, откакто по-рано през днешния ден Народното събрание отхвърли единствения претендент - проф. Жени Стайкова, издигната от Българска социалистическа партия.

" На този стадий сме в развой на разискване в нашата парламентарна група дали ще имаме наш претендент ", сподели в коридорите на Народното събрание Васил Пандов от " Промяната ". 

Предстои процедурата да стартира изначало - да се одобряват правила за избор на началник на НЗОК и да се предлагат претенденти.

" Кандидатът, който беше повдигнат от сътрудниците от ГЕРБ-СДС, подаде молба за отдръпване по персонални аргументи, ние не можем да разясняваме този негов избор ", изясни той. По-рано през днешния ден претендентът им Иванка Динева се отхвърли от конкуренцията. Преди това обаче съпредседателят на Демократична България Владислав Панев разяснява, че не е уверен, че това ще е финалната номинация на партията на Бойко Борисов. Той изясни, че чака да я отдръпват заради избрани запаси.

Пандов отхвърли да разяснява кандидатурата ѝ.

" При събитие, което не се е случило, до разясня сега единствено би могло да усложни обстановката при възможен нов избор. Принципът е, че не се разясняват претенденти, които не са били на дневен ред ", сподели Пандов.

Той изясни, че не знае да има сделка с ГЕРБ за разпределянето на регулаторите, само че напомни за първичната им сделка с партията на Борисов да създадат номинационен ръб, който да утвърждава назначенията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР