Продължаваме промяната-Демократична България внесе жалба срещу решението на ЦИК за

...
Продължаваме промяната-Демократична България внесе жалба срещу решението на ЦИК за
Коментари Харесай

ПП-ДБ зоват да не се бърза с връщането на машините в София

" Продължаваме промяната-Демократична България " внесе тъжба против решението на ЦИК за анулация на машинното гласоподаване. Жалбата е подадена посредством ЦИК до Върховния административен съд. Това разгласи зам.-председателят на Народното събрание Никола Минчев от ПП-ДБ.

Топката към този момент е в ЦИК, която би трябвало да препрати цялата кореспонденция до съда, изясни Минчев. Според закона това се прави неотложно, а съдът има тридневен период да се произнесе по жалбата. С оглед значимостта на случая оптимално скоростното изговаряне е в публичен интерес, счита Минчев.

Той разяснява и подготвянето на машините за гласоподаване за. Депутатът от ПП/ДБ приканва членовете на ОИК да не прибързват с това деяние, а да изчакат развиването на проблема през днешния ден.

Никола Минчев От настоя ЦИК да преразгледа и да върне машинното гласоподаване. " Има заповедта на МЕУ, която се чакаше и липсваше до през вчерашния ден за узаконяване на техническата редовност на машините. Другото позоваване от страна на ЦИК е на този отчет на ДАНС. Той е в Народното събрание и не е с гриф " секретно ". При състояние, че няма подобен гриф, аз приканвам да бъде публикуван, с цел да види цялата общност тъкмо за какви проблеми става дума, които са толкоз основни, че да анулират този тип гласоподаване ", разяснява Минчев.
 Столичната изборна комисия отхвърля да е съизвършител на ЦИК
Столичната изборна комисия отхвърля да е съизвършител на ЦИК

В тъпчене доверието на най-демократичното изборно право на всеки български жител

От групировката упорстват Върховен административен съд да се произнесе неотложно по жалбата им против анулацията на гласуването с машини, по-рано от планувания в закона 3-дневен период, с цел да не основава безпорядък.

Върховен административен съд обаче може да прегледа жалбата против решението на ЦИК най-рано в понеделник - ден след първия тур на локалните избори. Това оповестяват от съда, съобщи Българска телеграфна агенция.

В същото време говорителят на ЦИК Росица Матева разгласи пред БНР, че Централната изборна комисия няма да преразгледа решението си от нощес да се гласоподава единствено с хартиени бюлетини. Според ЦИК, в отчета на ДАНС има задоволително учредения машинният избор да бъде анулиран.
 ПП-ДБ нападна решението на ЦИК пред Върховен административен съд
ПП-ДБ нападна решението на ЦИК пред Върховен административен съд

Решението на ЦИК, с което се анулира машинният избор на локалните избори, било похищението върху честните и честни избори
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР