“Продължаваме промяната- Демократична България (ПП-ДБ) осъди по Дома на Европа

...
“Продължаваме промяната- Демократична България (ПП-ДБ) осъди по Дома на Европа
Коментари Харесай

Войната не е мир. ПП-ДБ осъди хвърлянето на червена боя по Дома на Европа в София

“Продължаваме промяната- Демократична България ” (ПП-ДБ) осъди по Дома на Европа от участници в проруско шествие в неделя. В позиция си обединението прикани да се назовават нещата с същинските им имена: " Войната не е мир. Когато твърдиш, че си за мир, не подкрепяш страната, която е запалила войната ".

В постройката, която беше залята с алена багра в неделя, са ситуирани представителството на Европейската комисия и бюрото на Европейския парламент в София. В митинга, наименуван " Поход за мир и неутралитет ", се включиха симпатизанти и политици на " Възраждане " и Българска социалистическа партия . В шествието се развяваха съветски флагове, а самите му претенции повтарят формалната съветска позиция за войната в Украйна.

По-рано вандалската демонстрация беше наказана от водача на ГЕРБ Бойко Борисов и депутати от ПП-ДБ в профилите им във Facebook, както и

Все още няма известия за арестувани за проявата.

Коалицията ПП-ДБ назовава демонстрациите, които се организираха в няколко български градове “срамни ” и прибавя, че те пазят “насилници, агресори, нарушители ”.

“На всички, които имат вяра в лъжата „ поход за мир “, би трябвало да е пределно ясно, че с цел да се реализира мир, би трябвало агресорът да бъде спрян, а не един цялостен народ да бъде унищожаван. Това значи агресорът да напусне суверенната територия на Украйна и там да се върне мирът ”, се споделя в позицията.
 Руското знаме на
В ПП-ДБ имат вяра, че " поход за мир " не може да бъде със флагове на непознати страни, нито може да поддържа режим, в който ракети събарят жилищни блокове, убиват цивилни жители и оставят кървави парцали там, където до неотдавна се е чувал детски смях.

“Има един човек, който е виновен за войната – това е Владимир Путин. Мир желае Украйна, мир желае Европа, мир желае България, само че Путин желае война ”, се споделя още в позицията.

Позиция разгласява и неправителствената организация Атлантически съвет, която оцени дейностите на митинга, като “начало на открита улична офанзива против европейския избор и път на България и като сигнал за бунт и започване на революция ”.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР