Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ) няма да отстъпи от позицията си,

...
Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ) няма да отстъпи от позицията си,
Коментари Харесай

ПП-ДБ е склонна да преговаря за бюджета, но не и за дерогацията - дори с риск да падне кабинетът

" Продължаваме промяната-Демократична България " (ПП-ДБ) няма да отстъпи от позицията си, че дерогацията за импорт на съветски нефт не би трябвало да отпада преди 1 март, защото се основават доста опасности за страната. Формацията ще пази позицията си даже и в случай че тя докара до свалянето на държавното управление. Това стана ясно от думите на съпредседателя на ПП-ДБ Кирил Петков в изявление пред bTV.

Той изясни, че отпадането на дерогацията може да вкара страната в енергиен риск и да докара до повишаване цената на бензина. По-рано денем депутатите обсъждаха предлагането на Делян Добрев от ГЕРБв тридневен период. То обаче беше отхвърлено, защото събра поддръжка единствено от ГЕРБ и Движение за права и свободи.

Според Петков двете партии играят " политически игрички " по тази тематика, защото са недоволни, че са изгубили кметските си места в София и Варна. По думите му ГЕРБ и Движение за права и свободи към този момент работят като една партия.

" Те не могат да преглътнат тази загуба и се чудят от кое място да избият с някаква политическа неустойчивост и да ни вършат клопки ", изясни той.

Петков счита, че клопката против тях работи в две направления: " Искат да сложат един нереалиситчен период с концепцията ние да го отхвърлим и те да кажат " [ето я] обединението на Путин ". А в случай че ние гласуваме с тях - цените да подскочат толкоз доста, че всички български жители да вършат големи митинги поради това което ще се случи на бензиносантациите ".

Съпредседателят на ПП-ДБ беше безапелационен, че парламентарната му група няма да договаря по въпроса за дерогацията. Тя обаче е склонна да организира диалози на тематика бюджет. Това обаче ще се случи единствено в случай че дебатът е " същински " и е основан на " действителни данни, а не просто на политически спектакъл ", сподели Петков.

" По политически маневри и политически циркове [ГЕРБ и ДПС] са доста по-добри от нас. Но кооато става дума за стопанска система, няма по-добър икономист от Асен Василев. Той споделя, че когато цяла Европа е на ръба на криза, да се стягат коланите в България, да се понижават пенсиите и обществените заплащания е голяма неточност ", добави съпредседателят на ПП-ДБ.

Той разяснява и думите на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, който в сряда съобщи, че е подкрепил кандидатурата на Васил Терзиев за кмет на София, единствено тъй като Кирил Петков му се е обадил по телефона и го е предизвестил, че държавното управление ще падне, в случай че Терзиев не завоюва. Петков обаче даде друга версия по този мотив и изясни, че в действителност Борисов е този, който му е звъннал:

" Ако аз я бях изискал поддръжката, щях да набера телефона. Приветствам това, което [Борисов] направи - само че то не беше инициирано от мен ".

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР