Продължаваме промяната – Демократична България“ обвини президента Румен Радев, че

...
Продължаваме промяната – Демократична България“ обвини президента Румен Радев, че
Коментари Харесай

ПП-ДБ атакува Радев за позицията му за „Росенец“: Това граничи с доброволен отказ от суверенитет

„ Продължаваме промяната – Демократична България “ упрекна президента Румен Радев, че с решението си да сезира Конституционния съд поради „ прибързаното преустановяване “ на концесията на „ Лукойл Нефтохим “ на терминал „ Росенец “ президентът пази непознати национални ползи и цели всяване на боязън измежду население.

„ ПП-ДБ напомнят на президента, че България е европейска парламентарна, а не президентска република “, се споделя в позицията на групировката.

Според ръководещите българският интерес е основните пристанища да се оперират от страната, като всеки който желае да ги употребява, следва да заплаща такса.

„ Риск за националната сигурност съставлява отдаването на стратегически пристанищни обекти на непознати частни компании, поради интернационалните наказания “, считат от ПП-ДБ.
Твърденията на президента Радев, че страната е неспособна да ръководи точно пристанище Росенец, граничи с непринуден отвод от суверенитет и уронва доверието в държавните институции.
Позиция на ПП-ДБ по отношение на решението на Радев да сезира Конституционен съд поради прекратяването на концесията на терминал „ Росенец “

ПП-ДБ акцентират като член на Европейски Съюз България е длъжна да ползва ограниченията против режима на Путин , които включват възбрана за отдаване под концесия на стратегически национални запаси на лица, открити в Русия и упрекват Радев за това, че служебното държавно управление, назначено от него, отхвърли да се съобрази с тези ограничения и без причини, скрито и експресно, остави в действие концесията в интерес на Лукойл макар европейските наказания.

Според ПП-ДБ няма по какъв начин да става дума за прибързани дейности на 49-ото Народно заседание.

„ След като още през януари 2023 година българският парламент след обширен обществен спор гласоподава законопроект със период за преустановяване на концесията, който още веднъж не бе спазен в продължение на месеци от служебните държавни управления, назначавани еднолично от президентството “, се споделя в позицията на групировката.

ПП-ДБ приканват президенството, „ Възраждане “ и Българска социалистическа партия „ да не прибягват до следващите опити за основаване на публично напрежение посредством разпространение на погрешни изказвания за вероятно повишение на цени и спиране на доставките “ и упорстват, в случай че разполагат с такива данни, да бъдат показани на способените институции.

„ Именно слагането на пристанище Росенец под държавен надзор би разрешило страната да дефинира такси съгласно пазарната обстановка и да се грижи за ползите на българските жители, без да се нарушава естественото действие на рафинерията “, приключва позицията на ПП-ДБ.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР