Продължаваме преговори за Шенген. Това заяви пред БиТиВи премиерът Николай

...
Продължаваме преговори за Шенген. Това заяви пред БиТиВи премиерът Николай
Коментари Харесай

Денков отрече сделка Шенген по въздух срещу повече мигранти у нас

Продължаваме договаряния за Шенген. Това съобщи пред БиТиВи министър председателят Николай Денков за австрийското предложение. Не сме получавали оферта да влезем в Шенген против приемът на повече мигранти, стана ясно от думите му. Ние сме отворени за по-голямо наличие на Фронтекс, счита той.

От по-силния граничен надзор печели България, печели и Европа, безапелационен бе акад. Денков.

Не би трябвало да позволяваме фиктивна продажба на Лукойл, счита още министър председателят. Проучва се дали не е належащо в допълнение изключително законодателство за отбрана на ползите ни, свързани с Лукойл.

Не е сключвана договорка за дерогацията,

акцентира Денков. Разумът надви, посочи той. ГЕРБ и Движение за права и свободи работят като една партия, съобщи още министър председателят.

Доста е реализирано за 6 месеца, по мнението му. Стабилизирана е стопанската система и инфлацията, а и приходите порастват. Няма контрактувани правила за промените в регулаторите, акцентира той. Подкрепям министрите в техните пълномощия, съобщи Денков и уточни, че министърът може да смени шеф на болница, а министърът се сменя от Народно събрание.

Според него в демокрацията не може да се разпорежда като баш баканин.

" Имам някакви терзания за Конституцията ",

призна Денков, само че подкрепял промените за правосъдната промяна.

Бюджетът за 2023 е в доста положително положение, по думите на премиера. Следващият бюджет би трябвало да бъде плануван по верния метод, е мнението му. Едни от най-хубавите министри са най-често атакуваните, по този начин той отговори за промяната на министри при ротацията.

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР