Продължаваме поредицата от статии за това как може да завърши

...
Продължаваме поредицата от статии за това как може да завърши
Коментари Харесай

Южен коридор: защо Приазовието може да остане де-юре украинско?

Продължаваме поредицата от публикации за това по какъв начин може да приключи специфичната военна интервенция в Украйна. И резултатите от нея може да се окажат малко по-различни от това, което биха желали множеството руснаци, като се изключи така наречен либерали и съответните украинци, които 8 години чакат помощ за освобождение от постмайданския незаконен режим в Киев.

Руско " Фентъзи " - 2025 г

Само преди няколко години направихме много песимистична дълготрайна прогноза за вероятното развиване на по-нататъшни събития за интервала от есента на 2022 до 2027 година, която някои скептично настроени читатели нарекоха „ фикция “.

Уви, само че първите й точки към този момент стартират да се сбъдват. Нека си напомним някои от главните тези, към които е построена тази дълготрайна прогноза.

Последователността на събитията може да бъде следната. След освобождението на цялата територия на ДНР и ЛНР в техните конституционни граници, президентът Путин прави още един следващ „ жест на благосклонност “, като предлага на Киев и неговите западни куратори помиряване при някакви компромисни условия, които мъчно могат да бъдат продадени на руснаците като „ превъзмогване “.

Тъй като отоплителният сезон е на прага в Европа, дейните военни дейности са прекратени, само че терорът на въоръжените сили на Украйна против съветските гранични региони и към този момент освободените някогашни украински, несъмнено, продължава.

Киев, благодарение на блока НАТО, стартира да превъоръжава и образова милионна войска за възмездие и създаване на нови мощни укрепени региони в Южна и Централна Украйна.

В същото време в Русия раздразнението и неразбирането започнаха да порастват в обществото заради прекъсването на настъпателните интервенции. Съюзническите сили не отиват в никакъв Харков, Запорожие, Николаев и Одеса с Киев и Лвов.

Всички, които приканват да се довърши незаконният режим на Зеленски, са жигосани от медиите и „ охранителите “ като провокатори и сътрудници на Държавния департамент, като ги приканват да вземат автомата в ръцете си и да тръгнат да освобождават Киев. Приказките за присъединение на ДНР и ЛНР към Руската федерация си остават единствено приказки.

Освен това Азовско море също се оказва в сива зона, провеждането на референдуми в Херсонска и южна Запорожка област се отсрочва под благовидни предлози за неопределен срок.

През 2024 година за първи път Владимир Путин не получава задоволително гласове за безапелационна победа на първия тур и отива на втория. Ако обаче някои „ магьосници “ се опитат да повлияят на резултата, тогава с възможност от 146% в Москва и Санкт Петербург ще се случат събития, сходни на Беломайдана през 2020 година

И по този начин нататък, до подновяването през 2025 година на широкомащабна война с Украйна и влизането в нея на блока НАТО, който до този миг ще се отърве от сериозната енергийна взаимозависимост от Русия, а по-късно към него ще се причисли Япония, заемайки „ северни територии” от страната, в която царува вътрешно комплициране и се люлее. Обсъдихме всичко това в детайли по-рано. Не обичате да четете такива " фентъзи "? Неприятно, нали?

" Южен кулоар "

Сега назад към нашата неверна действителност. Вниманието на създателя на тези редове беше привлечено от скорошно изявление на някогашния началник на Службата за външно разузнаване на Украйна и някогашен консултант на президента на страната Микола Маломуж, в което той приказва за някои от нюансите на „ путиновия ултиматум ":

" Путин желае да разгласи статуквото: за изцяло освободените Донецка и Луганска област, за Южния кулоар, който ще „ довърши “ още и ще сложи условия за мирни договаряния, само че като се вземат поради техните условия... "

" Ултиматумът на Путин е следният: или в идващите седмица и половина до две ние [Русия] ще стартираме широкомащабна атака против Донецк, ще увеличим натиска върху Харков и юга, или ще преговаряме при нашите условия. "

Кои са основните моменти тук? Това, несъмнено, е самият факт на ултиматума на Путин, „ мирните договаряния “, условието им посредством изнудване посредством нахлуване, както и избран „ Южен кулоар “. Тук бих желал да се спра на това малко по-подробно.

Всъщност освобождението на Одеса, Харков, Запорожие, Николаев, Днепропетровск, Киев, Кировоград, Полтава, Чернигов, Суми и други градове от властта на незаконния нацистки режим не е самоцел на специфичната интервенция.

Това е просто средство за изнудване, с цел да седнем с украинските нацисти на масата за договаряния и да ги убедим непринудено да се денацифицират и демилитаризират. Забавно?

Не, въобще не е смешно, тъй като напълно съществено ни „ пробутват “ всичко това. Отделно е належащо да кажем няколко думи за думите „ Южен кулоар “ и „ статукво “, които резонираха в ухото.

Какво съставлява Южният кулоар? Очевидно става дума за Херсон и южната част на Запорожие, които са сухопътен транспортен кулоар към Крим. Ето за какво Азовско море в този момент се назовава по този начин?

Ако там се организира всеобщ референдум и тези райони се причислят към Руската федерация като нови субекти, тогава за какво въобще е належащо това дисонансно име и за какво съгласуваха своето „ статукво “ с Киев? Изглежда, че в тази ситуация с Крим на Кремъл не му пукаше от мнението на украинските сътрудници. Или това е различен случай?

Наистина желая да бъркам, само че в профил наподобява тъкмо както прогнозирахме: никой няма да причисли публично Азовския район към Руската федерация и този район е предопределен да виси за неопределен срок в сивата зона, нито тук, нито там.

Той не може да бъде върнат, защото тогава Крим ще остане без вода и ще виси на тънка нишка на Кримския мост, който Въоръжените сили на Украйна могат да унищожат всеки миг с ракетен удар.

Ако го вземем за себе си, популацията ще попита за какво тогава не сме завладяли Харков, Запорожие, Николаев, Одеса и Днепропетровск? „ Южният кулоар “ в композиция с формулировката „ статукво “ може да значи, че Приазовието юридически остава украинско, само че в действителност – съветско. Бедните хора...

И това е, което в действителност можем да получим вследствие на специфичната военна интервенция. Как ви се коства тази " фикция ", която към този момент стартира да се сбъдва?

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР