„Продължаваме да смятаме, че НС трябва да се разграничи от

...
„Продължаваме да смятаме, че НС трябва да се разграничи от
Коментари Харесай

Воля недоволни от решението на комисията по етика по казуса Сидеров

„ Продължаваме да считаме, че Народно събрание би трябвало да се разграничи от нелепите изявления на Волен Сидеров Волен Николов Сидеров е български публицист и политик, водач на Политическа партия... към профила. За нас сходно държание на депутат е неприемливо. Категорично не съм склонен с изразеното мнение на членове на етичната комисия, че депутати могат да си приказват каквото си желаят. За нас от Воля работата в Народното събрание е отговорност и в дейностите, и в думите “.

Това съобщи Слави Нецов, представител на Воля в парламентарната Комисия за битка с корупцията, спор на ползи и парламентарна нравственос. Ще напомним, че на последното съвещание на комисията Движение за права и свободи, ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Оперативна програма опазиха Волен Сидеров и не поддържаха препоръчаната от Воля декларация. Както към този момент ви информирахме Воля подава в деловодството декларация, с която дефинира като „ неприемливото “ държанието на Волен Сидеров и предлага Народното събрание да се разграничи от обществените изказвания на водача на Атака, в които бе забъркано името на основния равин на Израел.

В предаване по bTV Сидеров сподели следното: "Представяте ли си вицепремиер споделя нещо за основния равин – той е подобен, онакъв, еди какъв си. Той престава да съществува като политическа персона, а може би и като физическа. Не знам какво щеше да последва “. Народните представители от Воля са безапелационни, че „ безусловно неприемливо е български народен представител да прави внушения за физическа разпра от страна на лидер на която и да е вяра “.

Воля приканва всички политици да демонстрират нужната отговорност, да се въздържат от недомислени и неразумни изказвания, които вредят на престижа на институциите, само че слагат България в неудобно състояние по отношение на страни, с които има дългогодишни другарски връзки. Народните представители от Воля са безапелационни, че държанието на един народен представител би трябвало да е образец за подражателство на почтеност, морал и национализъм.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР