Продължаваме да правим всичко възможно, за да излъчим правителство в

...
Продължаваме да правим всичко възможно, за да излъчим правителство в
Коментари Харесай

Гюров след решението на Нинова: Надяваме се БСП да осмислят тяхното становище

Продължаваме да вършим всичко допустимо, с цел да излъчим държавно управление в този мандат. Сега имаме нова информация - би трябвало да седнем, да обмислим и да се върнем на масата за договаряния, където се надяваме и Българска социалистическа партия да осмислят тяхното мнение.

Това разяснява ръководителят на ПГ на „ Продължаваме Промяната” Андрей Гюров, лед като стана ясно, че Българска социалистическа партия се отдръпва от масата на договаряния за нов кабинет, поради решениито на Петков да изгони 70 съветски дипломати.

„ Път за договаряния постоянно има, другояче нямаше да ги назоваваме договаряния. До петък имаме време до връчването на мандата”, изясни още той. Гюров разясни, че в този момент ще свикат груповите си органи, а парламентарната група ще има съвещание.

Относно решението за изгонването на 70 съветски дипломати, той сподели, че това е в прерогативите на Министерския съвет. „ Явно е взето решение и това е обикновено деяние на премиера. Там работи правилото на пропорция, тъй че не виждам никаква драма в това решение”, акцентира ръководителят на ПГ на „ Продължаваме Промяната”.

" Кирил Петков е кандидатурата за министър председател ", добави ръководителят на Народното събрание Мирослав Иванов.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР