Продължаваме да откриваме нарушения, макар че като процент те са

...
Продължаваме да откриваме нарушения, макар че като процент те са
Коментари Харесай

Нарушенията по Черноморието са по-малко от миналата година, отчете Ангелкова

Продължаваме да откриваме нарушавания, въпреки че като % те са по-малко от предходната година. Това сподели министърът на туризма Николина Ангелкова.

По думите ѝ туристите и потребителите от ден на ден се срещат с правата, които имат по закон.
„ Най-фрапантните и ползи случаи, които имахме по Северното Черноморие, са свързани с два хотела - в Златни пясъци и в село Топола. Хотелът в Златни пясъци е категоризиран с 4 звезди през 2011 година от тогавашното Министерство на стопанската система, енергетиката и туризма, само че не дава отговор на тази категория. Липсват 3 от главните пространства, които се изискват - лоби бар, бар басейн и фризьорски салони. Помещенията ги има, само че не действат. Липсват и сифони в банята, което е доста необичайно поради условията за позволение за градеж. Незабавно стартирахме процедурата за намаление на категорията “, сподели министърът на туризма пред Нова телевизия.
" До момента инспекциите на плажовете, за които имаме сигнали, демонстрират, че процентните разпределения на свободна и платена зона се съблюдават ", добави Ангелкова.
По думите ѝ главните сигнали, които изпращат туристите са свързани с това, че съгласно тях свободната зона не дава отговор на платената.
" Поради тази причина непрестанно реализираме мониторинг, който ни демонстрира тъкмо процентното систематизиране на свободна и платена зона, което би трябвало да бъде 50% на 50% “, посочи Николина Ангелкова.
„ Нямаме условия към концесионера това да бъде на избрани места на плажа. Той дефинира къде да бъдат двете зони. На Златни пясъци свободната зона е 52%, а 48% е платената. Несебър е другият плаж, за който имаме много сигнали. Там също процентното условие е спазено “, уточни министърът.
„ Сигнализират ни и откриваме липса на спасители. Налагаме наказания. Първо предизвестяваме и даваме период за премахване на нередностите. Много постоянно на документи ни демонстрират, че има спасители, а действително те не са на пост. Имаме мобилни екипи по места, които ревизират непрестанно. Проверяваме някои плажове по 10-15 пъти. На тези, на които има нарушавания, сигурно вършим и следваща инспекция “, разгласи Англекова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР