Продължаваме да искаме да се водят преговори с Газпром и

...
Продължаваме да искаме да се водят преговори с Газпром и
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Няма да позволим вдигане на данъци

" Продължаваме да желаеме да се водят договаряния с " Газпром " и в случай че се предложи по-ниска цена и обезпечени доставки - ние сме за това. Знаете, че огромни европейски стопански системи не престават да купуват съветски газ ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, заяви пресцентърът на партията.

По нейните думи има спорна информация по въпроса даже вътре в служебния кабинет.

" Г-н Донев сподели, че не знае кой тъкмо преговораря, може би " Булгаргаз ", а изпълнителният шеф на " Булгаргаз " Деница Златева сподели, че диалозите се водят на високо политическо равнище - т.е. министър председател и президент. Тези спорни сигнали приказват, че не се гледа съществено на въпроса ", уточни тя.

Според Нинова служебният кабинет не е направил нужното, с цел да обезпечи разтоварването на танкерите с полутечен газ.

" Има начертани две други възможности за развиването на България в идващите месеци и години. Едната линия е тази, която организира ГЕРБ и служебният кабинет. От другата страна сме ние - Българска социалистическа партия ", съобщи Корнелия Нинова и изясни: " Какво споделят служебният кабинет и ГЕРБ - обрисува се заплашителен недостиг, идва прелом, финансов колапс. Няма нищо правилно в това, само че каква е задачата - да уплашат хората. И идната стъпка те я подсказаха - би трябвало да се режат разноските, може и да се подвигат налозите. Тяхната линия е на стягане на коланите и рязане на най-вече обществени разноски. "

Тя напомни обстоятелствата по отношение на какво завещание е оставило досегашното държавно управление - България е преди всичко в Европейски Съюз по промишлено произвеждане и е на четвърто място от 27 по растеж да Брутният вътрешен продукт, в хазната има 8.5 милиарда лева и 1.5 милиарда лева, а изтегленият дълг е 1.5 милиарда лева

" Какво предлагаме - политиката, която водихме до момента да продължи. Първо, тъй като показахме с тези обстоятелства, че е добра. Оставяме постоянна стопанска система и постоянни финанси. Зад тази наша политика стоят причини - обстоятелствата плюс цялата европейска политика. Кажете ми един европейски водач, който не поддържа фамилиите и семействата, даже и с директна помощ, не си поддържа бизнеса, не понижи налозите. Европейската комисия прикани всички да понижават налозите. Т.е. това е европейската линия и ние я организирахме ", акцентира водачът на Българска социалистическа партия.

" Заедно с министър Велкова сме писали този бюджет и прогнозата за идната година, а Георги Гьоков прекара денонощие при нея до момента в който увеличим пенсиите. Тя правеше бюджета и тя се разписваше под него, в това число под 3-годишната прогноза, в която е заложен 3% недостиг и внезапно споделя, че той ще е 6% ", сподели Нинова във връзка изказванията на служебния финансов министър.

Тя предизвести, че служебният кабинет стартира подготовката на бюджета за 2023 година и се готви да подвига налози. " Не си губите времето с това. В идващия парламент " Българска социалистическа партия за България " ще сме поръчител, че няма да се подвигат налозите. Всичко допустимо ще създадем. В тази рецесия е неуместно да вдигаш налози и да режеш обществени разноски ", безапелационна бе Корнелия Нинова.

Председаделят на Българска социалистическа партия прикани служебния финансов министър да излезе и да каже какви изключителни разноски планува за 11 мрлд. лева " Казват да се ореже обществената стратегия. Безплатните медикаменти и учебници за деца костват следното: безвъзмездни учебници за 580 хиляди възпитаници - 50 млн. лева, безвъзмездни медикаменти за деца до 14 години, което е в програмата на Българска социалистическа партия и е заложено в бюджета - 130 млн. лева Преизчисляването на пенсиите коства 1 милиарда лева ", направи съпоставката Нинова.

Тя напомни финансова политика на Борисов, като, по нейните думи, той е натрупал остатъци, които не е отчитал в Народното събрание, а през декември месец ги е раздавал от джипката. " Това беше ненормалното. Ние нормализирахме фискалната политика ", акцентира водачът на българските социалисти.

Тя напомни още: " При Борисов нямаше безвъзмездни детски градини. Майчинството през втората година не беше обвързано с минималната работна заплата и не се увеличи както ние го направихме от 650 на 710 лева Ваучерите за храна на служащите не бяха 200 лева, а бяха 80 лева Нямаше културен чек - да ти дадат 200 лева да си купиш книги. Борисов за 12 години усили пенсиите със 162 лева, ние за 6 месеца - със 167 лева "

По думите на Нинова и до момента Българска социалистическа партия е имала разлики с " Демократична България " и " Продължаваме промяната ", само че са работили дружно по стратегия за битка с корупцията, за слагане на ред в страната и за привършване на модела на ръководство на ГЕРБ. " Сега те би трябвало да се дефинират по тази линия - желаят ли да режем разноски и да подвигаме налози или желаят да продължим политиката, която трите партии водихме до момента. Допускам, че ще желаят второто, тъй като този бюджет, който направихме и политиката, която до момента водихме, я решавахме трите партии. Т.е. имаме основата, върху която да продължи, а още по-важно е в този момент поради зимата, която следва ", сподели още тя.

" Не се поддавайте на тази суматоха и това втълпяване на страхове. Всеки проблем има решение. Всичко ще бъде наред, стига да има рационални хора, които да вземат решение въпросите ", прикани в умозаключение Корнелия Нинова.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР