Продължаваме да ги издирваме, да се надяваме, че ще ги

...
Продължаваме да ги издирваме, да се надяваме, че ще ги
Коментари Харесай

МВР министърът: Сигурно е нарушено правилото да няма огнестрелно оръжие в затвора

Продължаваме да ги търсям, да се надяваме, че ще ги заловим. Кръгът се затваря към тях, да се надяваме, че не са съумели да минат границите. Разпитваме всички, напредваме. Това съобщи вътрешният министър Валентин Радев в коментар по отношение на двамата избягали рецидивисти от Софийския централен затвор – Владимир Пелов и Радослав Колев.
Вероятно Пелов не е избягал поради информацията, разяснява Радев по отношение на сигнала отпреди година, че Пелов е щял да бяга от пандиза още преди година. Със сигурност тогава са предотвратили бягството му, само че в този момент не са , беше заключението на вътрешния министър пред Нова телевизия. От предходната година до момента евентуално не е бил на този режим, на който е бил подложен през предходната година, след сигнала, стана ясно от думите на министъра.
Валентин Радев сподели и, че " несъмнено било нарушено правилото " да няма огнестрелно оръжие в пандиза и несъмнено по целия свят разпоредбите гласели да няма огнестрелно оръжие в пандизите .
Не е единствено тази чистачка (бел. ред. – Христина Александрова), имало е обществен чиновник, Кръстев, който ги е гонил и Пелов е стрелял по него. Чистачката не е осъзнавала какво се случва и е бягала по пътя, отивала е да види какво се случва, съобщи Радев. Според него отварянето на вътрешната врата, към коридора от помещението за рандеву станало поради " заплашване ". Припомняме, че бутонът за отваряне се намира извън.
На пряк въпрос , отговорът беше: " Със сигурност би трябвало да има промяна, тя си върви ". Радев се оправда и, че не било почтено да се желаят оставки на министри, тъй като Цецка Цачева също желала пари, предходният правосъден министър - и той, и " всички заедно " носели отговорност през годините – и ръководещите в този момент, и опозицията, която управлявала преди.
Според формалната статистика през 2017 година 12 души са избягали от българските затвори. През 2016-та са избягали 19 пандизчии, а през 2015 година – 6 пандизчии, през 2014 – 8, а през 2013 - 7. Видяхте, държавното управление посегна, даде им отново пари, изясни Радев какво се прави, визирайки митингите на надзирателите за по-добри условия за труд и по-високи заплати.
Няма да си давам оценка дали се оправяме или не – оценките са дадени от нашите сътрудници, има похвали в това число и за въздушните граници, сподели Радев по въпроса " Шенген” и опазването на границите. Какво значи дали сме подготвени за Шенген или не, в случай че пропущаме някой през границата – би трябвало съпоставяне по отношение на други граници, добави той.
Валентин Радев си разреши и да дава препоръки на медиите по какъв начин да се отнасят към информация от Фейсбук. Пример беше даден с търсения Венцислав Ангелов-Чикагото, който се появи в ефирен ефир. Ние не имаме вяра на нищо, което споделя, посочи министърът, откакто му беше казано, че Ангелов си оставил дори телефона, с цел да помогне на органите на реда.
Позиции
Не знам за какво се заяви тази информация за Пелов и Колев, единствено да нервират хората. Въпросът е каква тъкмо е информацията – несъмнено доста пандизчии желаят да избягат и възнамеряват по какъв начин да стане. Това съобщи основният редактор на „ 168 часа” Слави Ангелов. С тази позиция се съгласи някогашният шеф на Столична дирекция на вътрешните работи Валери Йорданов.
Не ми се искаше да атакувам надзирателите, само че обстановката е напряко комична, с тази чистачка, която реагира най-адекватно, сподели още Ангелов. Той акцентира, че изискванията за работа в пандизите у нас са ужасни и всеки втори пандизчия осъжда страната за това, само че всеки надзорник има свободната воля да работи или не и е по-добре да не имитират активност. Говорим на всички места за заплати, само че на никое място не приказваме за промяна – и в Министерство на вътрешните работи не приказваме за промяна, акцентира Ангелов. Йорданов въпреки всичко подсети, че митингите на надзирателите били и за изискванията на работа, само че в Министерство на вътрешните работи било доста мъчно да се направи промяна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР