Продължавам да съм оптимист, продължавам да се надявам, че ще

...
Продължавам да съм оптимист, продължавам да се надявам, че ще
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Надявам се, че ще има правителство още с първия мандат, след това нещата ще бъдат още по-сложни

Продължавам да съм оптимист, не преставам да се надявам, че ще има държавно управление още с първия мандат, тъй като явно по-късно нещата ще бъдат още по-сложни, съобщи в Кърджали вицепрезидентът на България Илияна Йотова. Тя добави, че има увещание от първите по резултат политически сили във връзка с политическите цели. Според Йотова ГЕРБ и Политическа партия на процедура нямат разлики нито за това, че би трябвало да бъде признат националният бюджет, нито във връзка с нужните закони за проекта за възобновяване, нито във връзка с законите, които са нужни за влизането ни в Шенген.

„ Не виждам причина да не се направи кабинет, който да извърши тези цели “, сподели още вицепрезидентът. Тя не счита, че би трябвало да има държавно управление за няколко месеца, още повече в изискванията на рецесии, в които се намираме.

„ Имам задоволително опит в европейски структури. Виждала съм много чести избори в доста европейски страни. След като няма съгласие в една парламентарна република сред партиите, по-добре е да се върви на избори, в сравнение с да се вършат безпринципни болшинства, които да се управляват от нечии ползи, нечий лобизъм, който е всичко друго, само че не и в полза на хората. Такова държавно управление е по-вредно в сравнение с да няма държавно управление “, съобщи Йотова. Тя добави, че служебният кабинет оставя България в доста постоянна обстановка и напомни енергийната рецесия.

„ България последователно се трансформира в енергиен център на Европа. Имаме съществени планове с гръцката страна, с Азербайджан… т. е. основата сме я постигнали. Оттук нататък идващото държавно управление би трябвало единствено да надгражда. Но по тази причина би трябвало да бъде устойчиво, да има подкрепящо устойчиво болшинство в Народното събрание “, счита вицепрезидентът. Тя уточни още, че инфлацията в страната е тръгнала надолу, това се признава от европейските сътрудници. Йотова обаче беше безапелационна, че са нужни още доста старания във връзка с цените, тъй че хората да живеят обикновено с приходите си.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР