Продължавам да бъда оптимист, че ще има правителство още с

...
Продължавам да бъда оптимист, че ще има правителство още с
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Продължавам да бъда оптимист, че ще има правителство още с първия мандат

Продължавам да бъда оптимист, че ще има държавно управление още с първия мандат, тъй като по-късно нещата ще бъдат много по-сложни. Това разяснява в Кърджали вицепрезидентът. Тя е на посещаване в родопския град за отбелязване седмата годишнина от основаването на Регионална радиостанция – Кърджали на Българското национално радио, съобщи Българска телеграфна агенция.

Вицепрезидентът изясни, че президентската институция има увещание от страна на главните политически сили (първите по резултат) във връзка с политическите цели. 

Тази заран аз чух и от представители на, и от представители на " ". На процедура те нямат разлики. Нито във връзка с това, че час по-скоро би трябвало да бъде признат националният бюджет, нито във връзка с нужните закони във връзка с Плана за възобновяване, нито във връзка с законите, които са витално нужни, в случай че желаеме до края на тази календарна година България да бъде част от Шенгенското пространство. И освен за самата тема на законите, само че и за тяхното наличие. Не виждам причина да не се направи кабинет, който да извърши тези цели, разяснява пред публицисти Йотова. 

И добави, че съгласно нея не би трябвало да има държавно управление за няколко месеца, като напомни текстове от Конституцията, които гласят, че спечелилият предлага държавно управление за четири години. 

„ Да не приказваме, че в изискванията на рецесиите, в които живеем, едно държавно управление със непоклатимост на болшинство в Народното събрание би трябвало да има ясна и безапелационна визия по какъв начин ще наподобява България след 10, 15 или 50 години, къде ще бъде мястото на страната ни “, сподели още вицепрезидентът и добави, че като жител на тази страна ѝ е омръзнало животът да се взема решение „ на парче “.

На въпрос дали може да се смята за политическа безнаказаност несъставянето на държавно управление от първия или следващ мандатоносител, Йотова отговори, че като няма съгласие в една парламентарна република сред партиите, по-добре е да се върви на избори в сравнение с да се вършат безпринципни болшинства, които да се управляват от нечии ползи, от нечий лобизъм, който по думите ѝ е всичко друго, само че не в полза на хората. „ Такова държавно управление даже считам, че е по-вредно в сравнение с да няма държавно управление. Но се надявам, отново споделям и на общите цели, които заявяват, и на наличието на тези цели, въпреки всичко да бъде образуван кабинет “, уточни още вицепрезидентът.

Тя подчертава върху постигнатото от служебния кабинет през последните месеци, като акцентира, че то оставя страната в постоянна обстановка във връзка с енергетиката в страната и напомни за по думите ѝ безпрецедентното подписано съглашение с Турция.

При визитата си в Кърджали, посети Езикова гимназия „ Христо Ботев “, където пред възпитаници и учители от разнообразни учебни заведения изнесе урок по родолюбие. Заедно с генералния шеф на БНР Милен Митев тя ще участва на откриването на изложбата „ Очите на Родопите “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР