Продължава записването за участие в Четвъртия национален конкурс за есе

...
Продължава записването за участие в Четвъртия национален конкурс за есе
Коментари Харесай

Приключва първата сесия на конкурс за есе на Философско-историческия факултет на ПУ

Продължава записването за присъединяване в Четвъртия народен конкурс за есе за 12-класници на тематика " Чуждите празници в българската просвета – нужда или подражателство? “, проведен от Философско-историческия факултет на Пловдивския университет " Паисий Хилендарски “. Конкурсът ще се организира в две равностойни сесии, всяка от които съдържа три стадия, обясниха уредниците.

За първата сесия първият стадий съставлява показване на конкурсните материали, а крайният период за това е 22 март, четвъртък. Писмените работи могат да се изпратят в електронен тип на адрес: [email protected], а на книжен притежател – на адрес: Философско-исторически факултет – Деканат, Пловдивски университет " Паисий Хилендарски “, ул. " Цар Асен “ №24, 4000 Пловдив. Есето би трябвало да съдържа данни за преписка: трите имена на участника, град, учебно заведение, клас, цялостен пощенски адрес и телефон.

В състезанието могат да вземат участие всички възпитаници от 12 клас в междинните учебни заведения в страната с ползи в региона на краезнанието, литературата, българския език, историята, етнографията, туризма и културното завещание.

Есето съставлява независима писмена разработка в размер до 4 общоприети страници по посочената тематика. Специално създадени насоки за подготовка на ученическо есе участниците в състезанието могат получат на уеб страницата на факултета на следния линк: https://logos.uni-plovdiv.net/documents/35514/483594/есе-насоки 2018.pdf/e740a6eb-5ca8-43b6-926e-b5e46d04b8c6

Есето би трябвало да бъде съпроводено от декларация за авторство, която може да се смъкна от страницата с изискванията на състезанието: https://logos.uni-plovdiv.net/en/news/-/blogs/09-04-2018 или от следния линк:

https://drive.google.com/file/d/1AEEPgXvXPsydXU_veEzaNw-CZcljJPEt/view

При изпращане по е-поща, подписаната декларация би трябвало да бъде сканирана в.pdf или.jpeg. Есета без декларация за авторство няма да бъдат допускани до състезанието, предизвестиха от Философско-историческия факултет.

Вторият стадий е отдаден на оценяването на конкурсните материали, което ще продължи до 2 април. Есетата ще бъдат оценени от комисия от преподаватели от Философско-историческия и Филологическия факултети на Пловдивския университет. Оценяването се прави по шестобалната система в граници " Слаб 2 “ – " Отличен 6 “, с акуратност до 0,10. Авторите на класираните есета с оценка най-малко " Мн. добър 4,50 “ ще бъдат персонално известени и поканени да показват своите разработки пред комисията.

Крайната оценка се образува от средноаритметичния общ брой на оценката от есето и от представянето пред комисията.

Третият стадий е показване на класираните писмени разработки и оповестената дата за първата сесия е 9 април. Тогава всеки създател на есе ще разполага с 15 минути, с цел да показа своите хрумвания. Членовете на комисията ще задават въпроси на участника.

Есето би трябвало да дава отговор на критерии като: автентичност и атрактивност на наличието, персонално отношение на създателя, обоснованост по тематиката и меродавност при представянето пред комисията. До състезанието не се позволяват есета, копирани от други източници.

Авторите на първите три есета, класирани от комисията, ще получат награди от Философско-историческия факултет.

С оценка от националния конкурс всички класирани участници могат да изберат да се запишат в бакалавърска стратегия " Етнология “ или " Социална антропология “ във Философско-историческия факултет на Пловдивския университет през образователната 2018/2019 година, вместо полагане на кандидатстудентски изпит по български език, в случай че дават отговор на изискванията за банкет, посочени в справочника на Пловдивския университет. А точно: при най-малко " Отличен 5,50 “ класираните участници могат да се запишат в определената от тях бакалавърска стратегия в деня на подаване на кандидатстудентски документи. При получена оценка от " Добър 4 “ до " Мн. добър 5,25 “ - участниците могат да вземат участие в класирането за специалности " Етнология “ или " Социална антропология “.

 

Тези, които не съумеят да се включат в периодите на първата сесия на състезанието за есе, могат вземат участие във втората. Нейните три стадия са надлежно: предаване на есето – до 1 май; оценяване на конкурсните работи - до 11 май, показване на класираните претенденти – 21 май, обясниха от Философско-историческия факултет.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР