Продължава яростната офанзива на израелските сили срещу бойците на Хамас

...
Продължава яростната офанзива на израелските сили срещу бойците на Хамас
Коментари Харесай

Боевете в Ивицата Газа ескалираха през изминалата нощ

Продължава гневната атака на израелските сили против бойците на Хамас в Ивицата Газа. Междувременно Вашингтон наложи несъгласие на настояването на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за неотложно преустановяване на огъня.

През миналия ден боевете в линията Газа ескалираха, а броят на палестинските жертви продължава да се усилва. Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш разгласи, че на никое място в Газа не е безвредно за цивилни жители, часове преди Съединени американски щати да наложат несъгласие на резолюция на Съвета за сигурност, подкрепена от голямото болшинство от неговите членове, призоваваща за филантропично преустановяване на огъня в Газа. Гласуването сложи Вашингтон в дипломатическа изолираност в 15-членния съвет.

Тринадесет гласа бяха дадени в поддръжка на проекторезолюцията, импортирана от Обединените арабски емирства, до момента в който Англия се въздържа при гласуването. Заместник-посланикът на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Робърт Ууд съобщи:

" Ние не поддържаме апела на тази резолюция за неустойчиво преустановяване на огъня, което единствено ще посее семената за идната война “.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР