Продължава впечатляващото представяне в САЩ на една от най-добрите български

...
Продължава впечатляващото представяне в САЩ на една от най-добрите български
Коментари Харесай

Милица Мирчева записа нов престижен успех в САЩ

Продължава впечатляващото показване в Съединени американски щати на една от най-хубавите български атлетки в бяганията на междинни и дълги дистанции Милица Мирчева, която сега е студентка във Florida State University (FSU).
След като през този сезон реализира три победи при дамите в стартовете по крос кънтри в Южната дивизия на Колежанското състезание на Щатите - в „ Covered Bridge Open”, „ Virginia Tech Alumni Invitational” и “Florida State Invitational”, родената в Добрич състезателката на Семеен кодекс "Атлет " /Мездра/ записа следващия си влиятелен триумф - този път на шампионата на Атлантическата конференция (ACC Cross Country Championships), който се организира в Люисвил, щата Кентъки.
В конкуренцията на 132 състезателки от 12 щатски университети и колежи 23-годишната възпитаничка на треньора Йоло Николов финишира шеста при дамите на шампионата в E.P. „ Tom” Sawyer Park. Милица пробяга 6-километровата отдалеченост за 20:08.9 мин., като на 4 км контрола даже мина трета. Това е най-хубавото достижение на атлетка от FSU в шампионата на Атлантическата конференция от три години насам.
Победителка в надпреварата стана представителката на Университета Сиракуза, Ню Йорк Пейдж Стонер с 19:52.0 мин. В отборното класирана отборът на Florida State Seminoles Cross Country се подреди на девето място, а първенец е тимът на North Carolina State University.
„ Знаех, че мога да бъда на тази позиция, само че просто трябваше да го потвърдя, показа след финала Мирчева. - Сега се усещам малко по-уверена, че в случай че правя верните неща, триумфът ще пристигна. Бях безусловно спокойна. Мислех си: “Ще се развличам и ще направя солидна подготовка през днешния ден с някои много положителни девойки.”
Задоволство от отличното показване на Милица изрази и треньорът на атлетките от Florida State University Кели Филипс. „ Милица беше доста спокойна. Това е първият път, когато я видях в шампионска обстановка, тя изглеждаше отлично по цялото трасе. Формата й е феноменална, гордея се с нейното показване. Тя заслужава да е измежду най-хубавите!”
Следващото съревнование по крос кънтри от календара на Колежанското състезание на Щатите в Южната дивизия - „ South Region Championships”, е на 10 ноември в Тускалоса, Алабама. Този старт ще бъде и подготовка за шампионата в Националната дивизия, проведен от Националната атлетическа асоциация на колежите (NCAA).
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР