Продължава визитата на руския премиер Дмитрий Медведев у нас. И

...
Продължава визитата на руския премиер Дмитрий Медведев у нас. И
Коментари Харесай

Медведев и Борисов откриха българо-руски бизнес форум, посветен на туризма

Продължава визитата на съветския министър председател Дмитрий Медведев у нас. И през днешния ден в София се чакат засилени ограничения за сигурност, а по време на прекосяването на съветската делегация поетапно ще бъдат затваряни улици и булеварди. В този час стартира българско-руски бизнес конгрес за туризма.

Вижте повече от директното включване на Цветелина Катанска

 © Цветелина Катанска
Българо-руският бизнес конгрес е отдаден на туризма. Именно туризмът е една от областите, в които е най-безпроблемно съдействието сред двете страни.

Припомняме, че през първия ден на визитата на Медведев у нас - с премиера Борисов дискутираха двете съществени тематики - построяването на АЕЦ " Белене " и построяването на българския сектор от " Турски поток " и възможното присъединяване на Русия в газовия хъб " Балкан ".

Това, което България даде като поръчка е, че АЕЦ " Белене " би трябвало да бъде издигната - тъй като, както сподели Борисов - след близо 10-12 години АЕЦ " Козлодуй " ще бъде спрян, защото следващото продължение на централата ще изтече тогава, и България ще има потребност от нова централа.

От енергийното министерство даже са пресметнали, че построяването на АЕЦ " Белене " би донесло на страната близо 7 милиарда лв. доходи в интервала 2020 - 2039 година.

Втората тематика беше построяването на българския сектор от " Турски поток ". Това, което Русия съобщи през вчерашния ден пред съветски медии - изпълнителният шеф на Газпром Алексей Милер сподели, е че няма да взе участие в построяването на газовия хъб " Балкан " и към този момент не се готвят доставки за него.

От българското Министерство на енергетиката разясниха за " По света и у нас ", че знаят за това съветско решение, само че ще продължат по построяването на плана - на газопровод от Провадия до турската граница, който се чака да бъде и част от бъдещия " Турски поток ".

По връзки на туризма се чака през днешния ден двете страни да договорят увеличение на съдействието. През предходната година близо 500 000 съветски туристи са посетили България, като това е с 8% по отношение на 2017 година

Именно по какъв начин да бъде увеличено това съдействие ще бъде дискутирано на днешния конгрес.
 © Цветелина Катанска  © Цветелина Катанска  Дмитрий Медведев се срещна с ръководителя на Народно събрание Цвета Караянчева Дмитрий Медведев се срещна с ръководителя на Народно събрание Цвета Караянчева
Руският министър председател Дмитрий Медведев беседва с ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева. На срещата участваха и депутати от групата за прия...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР