Продължава визитата на премиерът Бойко Борисов в Босна и Хециговина.

...
Продължава визитата на премиерът Бойко Борисов в Босна и Хециговина.
Коментари Харесай

Борисов в Босна и Херциговина: Да си напишем домашното, да покажем, че сме умни

Продължава визитата на министър председателят Бойко Борисов в Босна и Хециговина. Министър – ръководителят ни бе посрещнат публично от министър-председателя на федерацията Денис Звиздич. Двамата организираха среща и разискаха икономическото съдействие сред двете страни и европейската интеграция на Босна.

След това министър Ивайло Московски и министърът на известията и превоза на БиХ Исмир Юско подписаха Споразумение за изменение на Спогодбата сред България и Босна и Херцеговина за интернационалните автомобилни транспорти на пасажери и товари, с което се понижават рестриктивните мерки по маршрутите на българските камиони.

На брифинг министър-председателя на БиХ Денис Звиздич дефинира като извънредно значимо визитата на българската делегация във федерацията. Той още веднъж благодари, че България е една от първите признала независимостта й.

Звиздич изрази вяра по време на българското европредседателство БиХ да получи дълго чакания статут на претендент за член на Европейски Съюз. „ Сигурен съм, че министър председателят Борисов и българското държавно управление ще ни поддържат в този развой “, сподели още Денис Звиздич. Той особено благодари на българския президент, че разширението на Европейски Съюз е във фокуса на идното европредседателството на България.

От своя страна Бойко Борисов съобщи, че ориста на Западните Балкани е в ръцете на България и подсети, че би трябвало страните да гледат напред, а не да се връщат обратно, тъй като всичко може да се убие. Премиерът ни се обърна към Денис Звездич и сподели, че всички страни на Балканите би трябвало да покажат, че са подготвени, умни, рационални. "Нека да си напишем домашното ", добави още Борисов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР