Продължава великолепното представяне на българските тенисисти на Европейското лично първенство

...
Продължава великолепното представяне на българските тенисисти на Европейското лично първенство
Коментари Харесай

Отличното представяне на юношите и девойките на турнира в Парма продължава

Продължава превъзходното показване на българските тенисисти на Европейското персонално състезание за юноши и девойки до 16 година Парма (Италия). Двойките ни при юношите и девойките започнаха с победи и се класираха за осминафиналите.

При юношите Иван Иванов и Александър Митев отстраниха с 6:2, 4:6, 10-8 седмите сложени Рихард Нейманис и Артурс Загарс от Латвия. За място на четвъртфиналите българите ще играят против Паоло Анджели и Гаспер Матияшич от Словения.

Поставените под №1 в схемата при девойките Росица Денчева и Елизара Янева победиха с 6:1, 5:7, 10-8 Мари Лапимаа и Мириам Ранкел от Естония. На 1/8-финалите българките ще играят против Александра Панагиотиду и Мирто Проимаки от Гърция.

По-рано през днешния ден Иван Иванов при юношите и Росица Денчева и Елизара Янева при девойките се класираха за 1/16-финалите на сингъл.

Поставеният под №7 в схемата на сингъл при юношите Иванов победи с 6:2, 6:2 Джоузеф Мазингам от Англия. За място на осминафиналите Иван ще играе против Хиде Шоенмакерс от Нидерландия.

Поставената под №3 при девойките Денчева разгроми с 6:0, 6:1 Александра Панагиотиду от Гърция. За място на осминафиналите Росица ще играе против Дария Бибанина от Финландия.

Поставената под №4 при девойките Елизара Янева победи с 6:2, 7:5 Соня Депесова от Словакия. Елизара сподели страховит темперамент и направи поврат от 2:5 до 7:5 във втория сет. На 1/16-финалите Янева ще играе против Каролина Гаспарини от Италия.

Треньори на българчетата са Владислав Матеев и Христоско Атанасов.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР