Продължава възстановяването на щетите след преминаването на циклона Янос в

...
Продължава възстановяването на щетите след преминаването на циклона Янос в
Коментари Харесай

Българка разказа за ужаса в Гърция: Всичко е в кал и вода

 Продължава възобновяване на вредите след прекосяването на циклона Янос в Гърция.

Българска национална телевизия се свърза с Десислава Димитрова - българка, живееща в една от най-засегнатите области в южната ни съседка - Кардица. По думите й, естественото злополучие е нанесло съществени материални провали, като най-тежка е обстановката в центъра на града.

Повечето търговски обекти са във вода и тиня, постанова се трактори и специфична техника на локалната Гражданска отбрана да разчистват и отводняват запушените шахти.

От мощното налягане на водата са изпочупени прозорците на магазините, наводнени са и множеството изби на жилищните кооперации в центъра.

Сериозни вреди има и върху земеделските земи - нивите на локалните хора безусловно са се трансформирали в езера след проливния дъжд. Очакват се съществени загуби за жителите на област Тесалия, където земеделието и в частност, развъждането на памук, е главен занаят.

От през днешния ден отпада възбраната за влизане и излизане от града. Училищата обаче ще бъдат затворени за два дни, до момента в който трае разчистването на вредите и нормализирането на обстановката.

Припомняме, че средиземноморският циклон Янос взе две жертви. Ураганният вятър изкорени дървета и аргументи прекъсване на тока на островите в Йонийско море и Западен Пелопонес. В централната част на страната нанесе вреди точно в региона на Кардица и Фарсала. Водата от придошла река унищожи мостове и здания, в това число локалния здравен център в град Музаки в региона Тесалия. Железопътните връзки сред Атина и Солун също бяха прекратени.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР