Продължава възстановяването на екопътеката от хижа Минзухар“ до Лесопарк Липник“

...
Продължава възстановяването на екопътеката от хижа Минзухар“ до Лесопарк Липник“
Коментари Харесай

Ученици се включват във възстановяването на екопътеката от хижа „Минзухар“ до Лесопарка

Продължава възобновяване на екопътеката от хижа „ Минзухар “ до Лесопарк „ Липник “ край Русе, а със старта на образователната година се включват възпитаници и студенти. Дейностите се правят по Проект „ Екопътека – аз и ти с грижа към природата “, изпълняван от Спортно - туристическо и природозащитно сдружение „ Академик “ с финансовата поддръжка на Фондация „ Русе – град на свободния дух “ и компания „ Тива ком “.

Под управлението на инструктори от „ Академик “ започнаха теоретичните и практични занимания за полагане на лентова маркировка по маршрута на екопътеката. На 24 и 26 септември възпитаници от СУ „ Васил Левски “ и СУПНЕ „ Фридрих Шилер “ се срещнаха с разпоредбите, условията и методите на полагане на маркировката.

Утре от 9 ч. в Лесопарк Липник ще стартират занимания със студенти от компетентност „ Екология и техника за запазване на околната среда “ в Русенския университет. На 30 септември от 14,30 ч. възпитаници от екоклуба на ПГСАГ „ Пеньо Пенев “ ще работят по пътеката, започвайки от хижа „ Минзухар “.

Традиционният крос-поход „ Русе’ 22 “, проведен от СПТД „ Акудемик “, е плануван за 8 октомври. Маршрутът му този път ще включва главната част от екопътеката от хижа „ Минзухар “ до региона на Аязмото в Лесопарк „ Липник “, за разпространение на трасето. Участниците в похода също ще се включат в почистването му от битови боклуци и паднала дребна дървесина, като за всички са обезпечени ръкавици и чували.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР